Publikatielijst Agri & Cultuur
Bestellen en Downloaden
 
Boeken - Maandblad - Archief - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links  
 
 
Alle publikaties van Agri & Cultuur staan volledig op deze website en zijn gratis te downloaden en te printen.
 
boeken - brochures - bestellen
 
 
DVD MOEDER AARDE - MOTHER EARTH
 
Prachtig versierde ossenkarren, opzwepende trommels, scheurende Indiase 'saxofoons' en veel gezang en dans. Vrouwen in kleurige sari's steken olielampjes op koperen schalen aan, slaan kokosnoten kapot en besprenkelen de ossen met het witte sap. Het is pongal, oogstfeest, in Jeerlapally, een dorpje in één van de armste gebieden van India. Niet voor niks is iedereen zo uitgelaten. De ergste armoede is uit Jeerlapally verdwenen; er is geen honger meer. Dat komt omdat de boerinnen en de boeren van dit dorp teruggekeerd zijn tot hun traditionele, ecologische landbouw. Die blijkt het bij nader inzien beter te doen dan de 'moderne' landbouw die in de tachtiger jaren in zwang kwam.
De boeren hoeven niet langer geld te lenen om dure 'moderne' zaden en kostbare bestrijdingsmiddelen en kunstmest aan te schaffen. Ze werken met hun eigen traditionele zaden die niet alleen gratis zijn maar ook perfect aangepast aan de moeilijke omstandigheden in dit droge gebied. Een uitgekiende combinatie van verschillende soorten graan en bonenplanten die elkaar aanvullen en beschermen voorkomt dat insectenplagen en plantenziekten kunnen toeslaan.

Moeder Aarde – een nieuwe toekomst voor kleine boeren  (documentaire NL, 30 minuten - Paul Enkelaar en Jan Paul Smit; Llink, 2007.)
Je kan de volledige documentaire bekijken met streaming, of de documentaire eerst gratis volledig downloaden. De verschillende versies zijn 120, 140 or 280 MB groot.

Mother Earth – a new future for small farmers  (documentary English, 30 minutes - Paul Enkelaar en Jan Paul Smit; Llink, 2007.)

Interview P.V. Satheesh  (director of the Deccan Development Society, 30 minutes)

DVD bestellen met documentaire in het Nederlands en Engels en een interview met P.V. Satheesh. Prijs 5 euro; trefwoord 'DVD Moeder Aarde'.


BOEKEN
 

 
BROCHURES
 
VIDEO ARCHIEF  (VHS)
 
BESTELLEN
 
Maak het juiste bedrag over op giro NL64 INGB 000 190 6373, ten name van Jan Paul Smit, te Amsterdam; onder vermelding van het juiste trefwoord. Stuur vervolgens een e-mailtje met uw naam, postadres en het trefwoord naar: jpsmit1951@gmail.com We zenden u de DVD of het boek dan zo snel mogelijk toe.
 
*          *           *

Reacties naar jpsmit1951@gmail.com
 
 
<< Terug naar boven.
<<< Terug naar de landbouwsite.
 
 
 


_
________    
____
___