Indiase boerin bij sorgumveld
 
TERREINWINST
  hoe kleine boeren uit het Zuiden
hun landbouw terugveroveren
 
Inhoudsopgave - Bestellen - Downloaden - Maandblad - Boeken  
 
Archief - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>  
 
 
________    
____

door Joop Landman

DIVERSEN
 
 
bedankt -  auteursrecht -  bestellen -  downloaden -  uitgeverij
 
Bedankt
 
Dit boek draag ik op aan alle boerinnen en boeren in het Zuiden die zich daadwerkelijk inzetten voor het terugbrengen van de lokale boerenlandbouw.
 
Met dankbaarheid denk ik terug aan de gesprekken die ik voerde met de boerinnen en boeren Jalum Chand, Bhimdas, Chandramma, Anjamma, Sushee Lamma, Manemma en Anushuyamma en de boerinnen van de spaargroepen uit Kala, Bichawara, Madri en Sada; en aan de gesprekken met vele anderen van wie ik de namen niet noteerde.
 
Verder wil ik Manoj Pande en zijn familie (vader, Shubha, Kailash en Janaki) uit New Delhi hartelijk bedanken. Tussen mijn reizen door naar de verschillende uithoeken van het land was ik telkens weer van harte welkom in hun huis om op adem te komen, mijn ervaringen te bespreken en praktische adviezen te krijgen.
 
Mijn dank gaat ook uit naar Shiv Bahuguna en zijn familie (vader, broer, Gita, Neha, Swetta en Suplia) uit Ranichauri in de Himalaya's, die uitermate gastvrij voor me waren; en naar zijn collega's Dr. M.L. Dewan, Rakesh, Sawitri, Gopal Bahuguna, Naresh Kumar, Hoshiar Singh Bisht en Om Prakash, die me overal mee naar toenamen.
 
Dank ook aan Harshvardhan van de organisatie Seva Mandir uit Rajasthan, die me dagenlang achterop zijn motor meenam en geduldig al mijn vragen bleef beantwoorden. En aan zijn collegažs Madhav Taylor, Banshi Bhi en Dharmila, Gajender en Vikas, Partha en Sataindra, Praskant en Anand, Nananlal en Niranjan Ameta, Deleep Shrimali, Kurpa Shanker, Anita en Rehana.
 
Van de organisatie DDS uit Andhra Pradesh wil ik speciaal Salome Yesudas bedanken, die zich dagenlang over me ontfermd heeft, en ook haar man en dochter en collegažs Giridhar, Hanwar, K. Vijay Kumar en Vuyyuru Murali.
 
Dank ben ik ook verschuldigd aan alle deskundigen, die zoveel tijd voor me vrijgemaakt hebben, zoals: Neelima Khetan, P.V. Satheesh, Devinder Sharma, P. Damoder, R. Murali, Michel Pimbert, Kiran Sakkhari, Anupam Mishra, Nandita Roy en R.P. Agarwal.
 
Dank ook aan Jeanet van der Woude die me met haar kennis over India en haar contacten daar goed op weg geholpen heeft en aan Geert Ritsema die samen met Jeanet het manuscript grondig gelezen en becommentarieerd heeft.
 
Tenslotte bedank ik hierbij alle gastvrije Indiërs die ik op mijn reis ontmoet heb, maar die ik hier niet allemaal kan vermelden.
 
 
Auteursrecht
 
Het auteursrecht berust bij Joop Landman. Overname of vermenigvuldiging van (gedeelten van) dit boek met bronvermelding is toegestaan. Graag een exemplaar van de publikatie naar Agri & Cultuur.
 
De tekeningen van de landbouwgewassen komen uit Nature's Harvest - rejuvenating biodiversity in Doon Valley; Vandana Shiva en Vinod Kumar Bhatt; Navdanya; Dehradun, februari 2002.
 
 
Bestellen en downloaden
 
Maak 6 Euro over op giro NL64 INGB 000 190 6373, ten name van Jan Paul Smit, te Amsterdam; onder vermelding van 'Terreinwinst'. Stuur vervolgens een e-mailtje met uw naam, postadres en 'Terreinwinst' naar: jpsmit1951@gmail.com We zenden u het boek dan zo snel mogelijk toe.
 
Dit boek is volledig te downloaden in RTF of Word95.
 
 
Uitgeverij
 
Agri & Cultuur,
e-mail: jpsmit1951@gmail.com
www.ddh.nl/duurzaam/landbouw
Bankrekening: NL64 INGB 000 190 6373
tnv Jan Paul Smit, Amsterdam

 
*          *           *

>> Verder naar de achterflap.
< Terug naar het begin van 'Diversen'.
<< Terug naar de laatste bijlage of naar de inhoudsopgave.
 
 
 


_
___