Indiase boerin bij sorgumveld
 
TERREINWINST
  hoe kleine boeren uit het Zuiden
hun landbouw terugveroveren
 
Inhoudsopgave - Bestellen - Downloaden - Maandblad - Boeken  
 
Archief - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>  
 
 
________    
____

door Joop Landman

ACHTERFLAP
 
 
De wals van de globalisering rolt over het platteland in alle Zuidelijke landen. Zij breekt landbouwmarkten open, drukt landbouwprijzen omlaag en maakt kleine boeren wanhopig. Maar tegelijkertijd zijn er talloze hoopvolle nieuwe initiatieven.
 
Dit boek neemt u mee naar de kleinste dorpjes in de koele Himalayažs (Noord-India), de kurkdroge heuvelgebieden in Rajasthan (West-India) en de kale vlakten in Andhra Pradesh (Zuid-India). U zult er boerinnen, boeren en medewerkers van ontwikkelingsorganisaties ontmoeten die met veelbelovende, kleinschalige landbouwprojecten bezig zijn. Centraal staat de vraag: 'is er iets fundamenteel aan het veranderen op het arme platteland van India?'
 
Het boek laat verder onderzoekers aan het woord over succesvolle boeren-ontwikkelingen in alle Zuidelijke continenten en het beschrijft de ervaringen van de militante landbezetters uit Brazilië.
 
De auteur, Joop Landman, heeft de afgelopen tien jaar talloze artikelen en verschillende boeken geschreven over allerlei landbouwfacetten. Speciaal voor dit boek reisde hij drie maanden door India.
 
Dit boek is een uitgave van Agri & Cultuur te Amsterdam. Het staat volledig op de website 'Land & Stad' (www.ddh.nl/duurzaam/landbouw) en is daar gratis te downloaden.
 
Bestellen: maak 6 euro over op giro NL64 INGB 000 190 6373, ten name van Jan Paul Smit, te Amsterdam; onder vermelding van het 'Terreinwinst'. Stuur vervolgens een e-mailtje met uw naam, postadres en het trefwoord 'Terreinwinst' naar: jpsmit1951@gmail.com We zenden u het boek dan zo snel mogelijk toe.

 
*          *           *

>> Verder naar het voorwoord.
< Terug naar het begin van de achterflap.
<< Terug naar diversen of naar de inhoudsopgave.
 
 
 


_
___