Verslag van een Buitenpost Activiteit

Op 1 Mei '98 word er in cult centrum 2B, (Eindhoven, Holland) een internationale meeting gehouden.
Nu de militairen niet meer mee paraderen, en ook de politiek, de media en het publiek zich niet op deze maar op andere dagen storten, hebben wij, de kunstenaars, de kunstenmakers en de kunstliefhebbers, het rijk alleen. Het centrale plein voor het stadhuis hebben wij dan ook niet nodig.
2B is een autonome republiek. Zij propageren culturele autonomie vooral indien een consensus niet gevonden kan worden. 2B steunt cultureel terrorisme om de vrijheid van expressie te kunnen blijven garanderen. Voor meer informatie verwijs ik U naar
http://www.dse.nl/2B/2binfo/global.htm, of u stuurt een emotioneel gefundeerde aanvraag naar de Buitenpost en informatie zal U toegezonden worden.

Tijdens deze seminar, een rij van 1 Mei verklaringen uit de wereld, zullen onderwerpen als ‘culturele autonomie, Cultureel terrorisme, internationale verdraagzaamheid versus schijn tolerantie aan bod komen.

De rode draad door deze verklaringen is de Global Village.

Terwijl de Brabantse steden een skyline proberen te bouwen tegen een gemoedelijke provinciaalse achtergrond, staat Sarajevo in het brandpunt van de internationale gemeenschap terwijl de inwoners van die stad van de buitenwereld afgesloten leven.
En met een, twee drukken op de knop zijn ze virtueel verbonden.

Komt ieder dorp in de stadse wereld te staan? Oftewel; hoe kon Pale een werelddorp worden? Of word iedere stad in een dorpse beperktheid geduwd? met andere woorden; zullen alle kleine gemeenschappen die samen de grote stad vormen, zich opsluiten in een incestueuze structuur?

Aan tafel zullen boeren, intellectuelen, gepensioneerden, guerrilla’s en een killer plaatsnemen. Zij hebben maar twee overeenkomsten: ze zijn van het menselijk ras en ze leven nu.

Ambrosia, een artiesten vereniging uit Sarajevo, zal aan deze seminar deelnemen. Ook daarom hebben wij in deze nieuwbrief een artikel over hun geplaatst.

Aan hen die de vrijheid hebben gekregen en over het geografisch geluk beschikken aanwezig te zijn bij deze meeting geven wij het nadrukkelijke advies van deze deugden gebruik te maken.