[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Duurzaamlijst] Humanity above all NationsAntiracismemanifestatie in Amsterdam

Een groot aantal maatschappelijke en politieke organisaties demonstreert vrijdag 18 februari op initiatief van de Jonge Socialisten in de PvdA tegen racisme. Organisaties als Nederland Bekent Kleur, het Auschwitzcomité en  de Jonge Democraten protesteren daarmee tegen de opkomst van extreemrechts in Europa. In het bijzonder willen de organisaties hun afkeuring uiten over de regeringsdeelname van de extreemrechtse FPÖ in Oostenrijk.  Op de manifestatie zullen ondermeer Mind Menders (winnaars Grote Prijs van Nederland) een optreden verzorgen. De presentatie van deze dag zal in handen zijn van Guilly Koster en Piliph Ivanov (Goede Tijden, Slechte Tijden).

Naar aanleiding van de regeringstoetreding van de extreemrechts FPÖ hebben een groot aantal maatschappelijke en politieke organisaties het initiatief genomen tot een grote antiracismemanifestatie. De organisaties zijn ernstig bezorgd over de opkomst van extreemrechts in Oostenrijk. Zij vrezen dat het “succes” van de partij van voorman Haider over zal slaan naar andere landen. Daarom willen de organisaties nu een krachtig signaal afgeven dat vreemdelingenhaat en discriminatie waar dan ook nooit geaccepteerd mag worden. 
De deelnemende organisaties verschillen van mening over de stappen die Nederland en de EU  moeten zetten. Zij zijn het er echter roerend over eens dat de EU krachtig op moet treden als Oostenrijk mensenrechtenschendende of de democratie ondermijnende maatregelen neemt. Met de manifestatie willen de organisatoren ook hun morele steun geven aan de deelnemers aan de demonstratie in Wenen op 19 februari, die zich verzetten tegen extreemrechts in Oostenrijk. 

Tijdens de manifestatie, van 15.00 uur tot 17.30 uur, zullen een aantal politieke kopstukken (o.a. Judith Belinfante, oud-directeur Joods historisch museum, PvdA 2e-kamerlid) hun bezorgdheid uiten over de opkomst van extreemrechts en ingaan op de vraag wat de andere landen moeten doen. De politieke statements worden afgewisseld met muziek en dans. Onder meer Amon en de Mind Menders zullen een optreden verzorgen. 

Deelnemende organisaties: de Jonge Socialsiten in de Partij van de Arbeid (JS), Nederland Bekent Kleur, stichting het Palet, Stichting magenta, FORUM-instituut voor multiculturele ontwikkeling, CIDI, LBR, het Auschwitz comité, www.stophaider.com, Stedelijke Marokkaanse Raad, Netwerk Migratie, EMCMO, LSVb, NIVON- jeugd en jongeren, Fabel van de illegaal, The New Dutch, Haboniem, de Jonge Democraten, CDJA, RPF-jongeren, DWARS-groenlinkse jongerenorganisatie. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons landelijk secretariaat : 020-55 12 292
Ook kunt u onze website raadplegen : www.js.nl-----------------------------------------------------------------
De Duurzaamlijst: | Abonnement opzeggen? Stuur een E-mail aan:
voor nieuws,      | majordomo@ddh.nl en schrijf in het tekstdeel:
opinie en overleg | unsubscribe duurzaamlijst
-----------------------------------------------------------------
Meer over de Duurzaamlijst op http://www.ddh.nl/duurzaam