[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Duurzaamlijst] De Cop is eraf; herdenking Ken Saro-Wiwa (Risingtide Update).De Cop is eraf; herdenking Ken Saro-Wiwa (Risingtide Update).

Vandaag hebben ongeveer 100 mensen door middel van een ‘walk of life’ Ken Saro Wiwa herdacht. Vijf jaar geleden werd deze milieuactivist door de Nigeriaanse regering opgehangen wegens zijn verzet tegen Shell in naam van het Ogoni-volk. Shell is een grote vervuiler in Nigeria en overal ter wereld en tegelijkertijd een groot CO2 uitstoter. 

De demonstratie begon voor het hoofdkantoor van Shell waar we een monument onthulde dat gemaakt was door de Nigeriaanse kunstenaar Toyin Loye. Drie Nigerianen hielden korte toespraken. Vervolgens zijn we met het monument op een kar naar het congresgebouw gelopen onder begeleiding van muziek van de nieuwe actie-sambaband.
Bij het Congresgebouw aangekomen was er nog een korte toespraak van de  ‘Concerned Sudanese Group In the Netherlands’ en werden er ‘earth-souvenirs’ neergelegd voor de hotelingang van het congresgebouw, om de delegatieleden eraan te herinneren waar klimaatverandering werkelijk over gaat. De demo had een goede sfeer en was een duidelijk protest-signaal aan de delegatieleden.
Politie heeft er zin in en was aanwezig met 7 ME busjes, paarden, dranghekken en 11 stillen, maar zorgde niet voor veel overlast.

Het laatste nieuws van deze dag is dat 6 mensen opgepakt zijn wegens plakken. 

Het plakken is voor maandag 13 november, de Anti-nucleaire actiedag. De atoom-lobby probeert kernenergie te promoten als milieuvriendelijk alternatief voor het klimaatprobleem. Dit ondanks alle problemen met het afval en de kans op kernrampen. De grootste actie is een demonstratie tegen kernenergie. Er wordt om 12.30 verzameld om het Malieveld (vlak bij Den Haag Centraal).

Verder arriveren er inmiddels activisten vanuit diverse landen. Het Convergence Centre (nieuwe gebouw) heeft inmiddels electriciteit en wat meer droge kamers. Het wordt gezellig en serieus. Kom dus ook.

Informatiepunt: Houtzagerssingel 45
Convergense Centre: Rembrandtstraat 70

Meer informatie is te vinden op de volgende websites:
www.risingtide.nl, www.climateconference.org en squat.net/climate


_____________________________________________________________
Email your boss can't read - sign up for free disinfo.net email 
at http://www.disinfo.com, your gateway to the underground
-----------------------------------------------------------------
De Duurzaamlijst: | Abonnement opzeggen? Stuur een E-mail aan:
voor nieuws,      | majordomo@ddh.nl en schrijf in het tekstdeel:
opinie en overleg | unsubscribe duurzaamlijst
-----------------------------------------------------------------
Meer over de Duurzaamlijst op http://www.ddh.nl/duurzaam