[Vredeslijst] Verslag van de War Resisters International conferentie 'Small Actions, Big Movements'

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Di Nov 11 12:00:25 CET 2014


Begin juli organiseerde War Resisters' International een grote conferentie in het stadhuis van Kaapstad. Er waren 220 vredesactivisten aanwezig waarvan de helft afkomstig uit Afrika en de andere helft uit de rest van de wereld. Voorafgaande aan de conferentie waren er bijeenkomsten van het Pan-African Nonviolence en Peacebuilding Network en het Women Peacemakers Program.

De conferentie werd feestelijk geopend met een publiek evenement waar muziek, zang en dans de boventoon voerden. Een grote verassing was daarbij het onaangekondigd verschijnen van bisschop Tutu. Daarna waren er sprekers uit Palestina, IsraŽl en Zimbabwe.
†
Na de opening begon het eigenlijke werk met vele workshops, themagroepen en dagelijks een plenaire vergadering. Hierbij kwamen vele onderwerpen aan de orde, maar het allerbelangrijkste was wellicht dat activisten, afkomstig uit niet alleen vredesorganisaties maar ook uit bewegingen tegen onderdrukking en sociale achterstelling, elkaar leerden kennen en kennis namen van elkaars inzichten en geweldloze methoden.
†
Een uitvoerig verslag (http://www.wri-irg.org/Small-Actions-Big-Movements) van de conferentie, met foto's en een video, is beschikbaar op de website van de WRI.
†

Bron: WRI (http://www.wri-irg.org/)

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst