[Vredeslijst] Vredesweek 2014 staat in teken ontwapening onder het motto 'Wapen je met vrede'

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Di Jun 10 11:01:31 CEST 2014


Van 20 tot 28 september is het weer Vredesweek. Een week waarin aandacht gevraagd wordt voor conflicten die overal in de wereld levens verwoesten en ieder jaar honderdduizenden burgerslachtoffers eisen.

De Vredesweek wordt al sedert 1967 georganiseerd door PAX (voorheen IKV Pax Christi). Tientallen lokale initiatieven, zowel van de bij PAX aangesloten Ambassades van Vrede als van andere vredesorganisaties, vragen tijdens deze week aandacht voor moedige vredesactivisten in binnen- en buitenland.
 
Nacht van de Vrede
Daarnaast zijn hoogtepunten in de Vredesweek het evenement 'de Nacht van de Vrede' en de Vredeszondagen in kerken. Dan wijden duizenden kerkgangers hun zondag aan de vrede.
 
De Vredesweek valt altijd in de week van 21 september, de door de Verenigde Naties uitgeroepen Internationale Dag van de Vrede. De Vredesweek is van 20 t/m 28 september, volgend jaar van 19 t/m 27 september.
 
Bestel jouw Vredesweekmateriaal zoals de Vredeskrant of Vredesweekposter op de website van de Ambassades van Vrede (http://ambassades.paxvoorvrede.nl).Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst