Benefietconcert voor het vreedzame verzet in SyriŽ

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Do Jan 31 11:27:40 CET 2013


Op 6 februari a.s. geeft de Syrisch-Amerikaanse rapper Omar Offendum in Utrecht een concert. De opbrengst komt ten goede aan het vreedzame verzet in SyriŽ, dat een alternatief biedt voor gewapend verzet.

De Syrisch-Amerikaanse rapper Omar Offendum komt op uitnodiging van Vrede van Utrecht, IKV Pax Christi en Habek naar Nederland. De rapper is uitgenodigd in het kader van Adopt a Revolution. Via deze campagne zamelen Omar Offendum, Salah Edin, ReaZun, Manu en Gikkels geld in om verzetskranten, simkaarten en satelliettelefoons te financieren. De campagne behoort tot de 15 beste crowdfunding campagnes van Nederland. Het biedt een alternatief voor gewapend verzet.
†
Vreedzaam verzet via hip hop
Omar Offendum is geboren in een Syrische familie en woont in de Verenigde Staten. Omar is al jaren betrokken bij ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Dat hoor je terug in zijn werk. In 2010 bracht Offendum zijn solo-album SyrianamericA uit. In 2012 vroeg hij aandacht voor het vreedzaam verzet in SyriŽ. In het nummer #Syria heeft hij de bekende leus "es- sha'b yurid saqat an-nizaam" - "Het volk wil de val van het regime" voorzien van een stevige beat.
†
Sneakpreview expo Drawing Freedom
De Nederlandse hip hoppers ondersteunen zijn project en delen vanavond het podium met Omar. Voorafgaande aan de shows vindt er een Q & A met Omar Offendum en Salah Edin plaats. In de foyer van ACU is een sneakpreview te zien van de expositie Drawing Freedom met tekeningen gemaakt door kinderen in een vluchtelingenkamp in SyriŽ. De expositie start officieel vrijdag 22 februari.
†
Informatie
Benefiet met de Syrische rapper Omar Offendum en Nederlandse MC's
Datum: Woensdag 6 februari 2013 Tijd: 21.00-1.00 uur
Locatie: ACU, Voorstraat 71, Utrecht
Toegang: 6 euro
Informatie programma: www.vredevanutrecht2013.nl
campagne: www.adoptarevolution.nl
Omar Offendum: www.myspace.com/offendum
Samenwerking: Het benefietconcert wordt georganiseerd door Vrede van Utrecht, IKV Pax Christi en Habek.Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.

Meer informatie over de Vredeslijst maillijst