Protestbijeenkomst van rolstoelgebruikers in Sarajevo

Rolstoelen en Rave? Ja, dat kan samen gaan! In Sarajevo!
Vorige week was er een protestdemonstratie van rolstoellers in het centrum van Sarajevo. Ongelukkig met de situatie voor rolstoelgebruikers alhier besloten zij actie te maken zodat zij hun ongenoegen konden delen met Sarajevo burgers, als het niet lukt met mensen die betaald worden hen te helpen.
Er zijn geen accomodaties in Sarajevo aangepast voor rolstoelgebruikers, ingangen van gebouwen, trottoirs, kruispunten niets is aangepast aan rolstoelgebruikers. De stad wertd onder geplakt met posters en er werden zogenaamde verkeersborden geplaatst, allemaal bedoeld om de problemen voor rolstoelgebruikers duidelijk te maken en de gewone mensen te laten nadenken over het feit dat er ook mensen zijn die niet in de situatie zijn om de benen te nemen. Zeker in Bosnie een item omdat er natuurlijk heel wat oorlogsslachtoffers en slachtoffers van mijnen zijn.
En toen sloten plaatselijke DJ's en drummers van het Sarajevo Drum Orchestra zich bij hen aan en het feest duurde tot diep in de nacht. Yeah! Go ahead. Rave On !!


De protest bijeenkomst was georganiseerd door het Center For Selfreliance.
Enkele weken later werd een tweede protestbijeenkomst afgeblazen omdat er diverse aanpassingen waren gemaakt voor rolstoelgebruikers.
Zo blijkt maar weer, als je je mond niet opentrekt zal er niet veel voor je gedaan worden en als je je wel laat horen blijkt dat er wel degelijk geld en mogelijkheden beschikbaar zijn om verandering aan te brengen.