Dandelion Carpet
Nieuw behand en bloemetjestapijt

Wij rapporteerden al eerder over het Amsterdam City Link Project in Hrasno, een wijk in Sarajevo.
Het zag er naar uit dat dit project naar zijn einde liep maar niets is minder waar. Hier een stukje dat U verder informeert.:

In 1996 begon een team van reconstructie ingenieurs en architecten de schade te herstellen en men begon met het repareren van daken, buitenmuren, trappenhuizen en gas en water aansluitingen in de halve vierkante kilometer grote wijk. Het werk werd aangevangen door de City Link Amsterdam Sarajevo stichting die, in nauwe samenwerking met inwoners en lokale authoriteiten de bedoeling heeft de kwaliteit van het leven in de zwaar beschadigde wijk te verbeteren. Twee en een half jaar later geven acht lage en nieuw geschilderde flats het district een nieuw aangezicht.
De 750 volledig vernietigde appartementen in de vier hoge torenflats, echter, domineren nog steeds de wijk en het degalijkse leven van de inwoners. De mogelijkheden voor renovatie zijn onderzocht en een budget is opgetekend. Maar de vraag is hoe dit werk gefinancieerd moet worden als de donaties opdrogen in 1999?
Het technische proces is slechts een kant van het Hrasno verhaal. Honderden vluchtelingen van buiten de stad kunnen niet terug naar huis. Tegelijkertijd komen vele van de orginele bewoners terug, vaak gedwongen door de landen waarin zij een veilig heenkomen hebben gezocht.
Als opvolger van twee eerdere publicaties (Leven Achter Plastic en Waterdichte Vrede) toont de nieuwe publicatie de resultaten die bereikt zijn, de dilemma's die over blijven en de toekomst perspectieven van een uniek reconstructieproject.

contact
ISBN 90-50097-013-3