Strip Core Collectief in Sarajevo

Slovenian Strip Core Collectief, De Sloveense Strip Core vereniging, erg bekend in Ljubljana maar niet zo bekend in Sarajevo, presenteerde zichzelf aan het publiek in het midden van de afgelopen maand. Er was een tweedaaagse expositie in KUK club en het omvatte werk van Strip Core productie team, exposities van graffity, posters, stripboeken, foto's en video materiaal.
Een interesant programma, (als hang dat een beetje van je smaak af). Maar het Sarajevo publiek bewees weer eens killer dan noodzakelijk te zijn. Er was weinig echte interesse in deze goede artiesten.
Helaas.
En we hebben het hier over de meerderheid van het publiek, omdat de expositie voor hem bedoeld was, gezien de media promotie van het evenement.
2227 in Kuk Club Along with the Strip Core presentation, the band 2227 twee concerten. De eerste avond werden zij omgeven door de groep Pokret uit Sarajevo en door Los de Olia uit Spanje en de tweede avond door Pessimistic Lines en wederom de olijke Spanjaarden. Met een niet zo grote opkomst van het publiek. Het was droevig om te zien hoe het gehele project in dienst stond van enkele die daarmee zichzelf promoten en niet de Strip Corewaar het allemmal om te doen was geweest.
Misschien zullen de dingen beter zijn in de Herfst als er in Sarajevo het Metelkova festival plaatsvindt.
Dat hoop ik in ieder geval.

Stripcore contact