Pavarotti Music Center een jaar

Op 20 december was de eerste verjaardag van het Pavarotti muziek centrum. Vorig jaar hebben we hier al eens over geschreven en toen was het bericht nogal sceptisch. De reden daarvan is dat mijns inziens, er wel erg veel attentie gegeven werd aan de pracht van een dergelijke opzet voor een muziek centrum terwijl er erg veel hiaten , haken en ogen achter dat prachtige verhaal zit.
Opgezet met steun van Pavarotti himself en War Child en nu staat het er dan een jaar.
Een breed scala activiteiten word aangeboden: muziek op scholen en klinieken, muziek therapie, dans en ballet workshops, een opname studio, rock school, gitaar en koor onderwijs, bass, drum en percussie workshops, accupunctuur, exposities, film, ronde tafel gesprekken, een CD bibliotheek en uitwisselingen met diverse andere steden zoals Dubrovnik en Gorazde.
Het centrum heeft goede contacten gemaakt met andere steden in BosniŽ.
In het centrum is een restaurant gevestigd wat goede kwaliteit brengt voor een schappelijke prijs.
Ruim 50 evenementen vonden het eerste jaar plaats waaronder evenementen met meer dan 1000 bezoekers en waarbij bijna alle muziekstijlen gepresenteerd werden.
Uiteraard heeft het Pavarotti muziek centrum in het eerste jaar ook haar problemen gekend, vooral in personele sfeer. Een logische ontwikkeling waarvan nu gezegd word dat het in een rustiger vaarwater terecht is gekomen.
Het scepticisme dat wij in het begin gebruikten is veranderd in de hoop dat het Pavarotti muziek centrum verder kan evolueren en in de behoeftes van de jeugd blijft voorzien. In de hoop dat het monopolisme van de elite buiten de deur blijft.
Per slot van rekening moet gezegd worden dat het Pavarotti muziek centrum het enigste centrum in BiH is dat (een flink deel van de) faciliteiten gratis aanbied. Iets wat ontstellend veel mogelijkheden geeft aan lokale initiatiefnemers. En het feest, vooral georganiseerd en bezocht door lokale jeugd, duurde tot diep in de nacht.

Contact