gluho doba border=

 

Gluga Doba - Def Against Age (G.D.A.D.A.)

Deze groep is geformeerd in december 1993 als een straat rap improvisatie onder de naam Gluho Doba. In Februari 1995 veranderde de muziek aanzienlijk en werd de naam uitgebreid tot Gluha Doba Def Against Age. Buiten een ontelbaar aantal straat optredens hadden zij 17 officiële optredens in Zenica, Tuzla, Travnik en Sarajevo.

In April 1996 speelden zij op de Printemps Festival in Bourges, Frankrijk. In Augustus van dat jaar speelden zij op het Remember Hiroshima Festival In Bern, Zwitserland en in September waren zij voor een tweede keer in Bourges op het Ziva Festival waar zij bij die gelegenheid ook in een aantal nachtclubs speelden.
In Februari 1995 maakte zij twee demo opnames (Do you really love me? en Destruction) in M.A.T. studio in Tuzla. Tijdens hun verblijf in Bourges maakte zij in Pekor Product studio opnames van de nummers ‘Make a Choice’, ‘Reggin’, ‘Highwayman’ en ‘Face in the Sky’. In juni 1997 maakte zij de video clip van ‘Face in the sky’ in samenwerking met Zenica TV.

De oriëntatie van de band gaat in alle muzikale richtingen al is het mogelijk, van nummer tot nummer, om verschillende invloeden te herkennen (reggae, punk, ethno,..) maar toch wel dominant is de Rap.
De groep bestaat uit drie zangers, een zangeres, twee gitaristen, een bassgitarist en drummer en een keyboard speler. Meer over deze band op internet en hopelijk LIVE LIVE LIVE

gluho doba