Er zijn ook een paar ideeŽn niet van de grond gekomen. Graag zouden wij deze toch even vermelden en daarbij aangeven, wat de oorzaken waren

* Kantoor in Banja Luka; Na twee jaar in Sarajevo te hebben gewerkt ontstond het idee een kantoor in Banja Luka te openen. De reden hiervan waren onder andere het kleine aantal organisaties, dat in Banja Luka werkt, zeker vergeleken met Sarajevo, en verder de abominabele sociale en culturele situatie in deze stad. Verder leek het een goed idee de twee steden van BiH, Sarajevo en Banja Luka, naast elkaar te leggen en te bekijken. Daarnaast huisde de Buitenpost op dat moment in een relatief duur appartement in het centrum vdan Sarajevo.
De redenen, waarom dit niet doorging, zijn als volgt: Allereerst werkte de Buitenpost het afgelopen jaar zonder financiŽle ondersteuning en zo zou ook het komende jaar worden, waardoor het moeilijker wordt een nieuw initiatief te ontplooien. Ten tweede werd de Buitenpost verteld, dat het nog maximaal ťťn jaar in BiH kan werken, zodat er ook niet veel tijd is een nieuw project wortel te laten schieten. Daarnaast werd de Buitenpostmedewerker in januarie 2000 gevraagd de publicatie van een boek in september 2000 af te hebben, waardoor ook alle overige tijd verdwenen was.

* Interneteducatieprogramma: Klein en bescheiden programma dat geen doorgang kon vinden, omdat alle computermateriaal gedoneerd was, van matige kwaliteit was en er zodoende geen netwerk kon worden geinstalleerd. En zonder netwerk zou het educatieprogramma tot hobby vervallen.

* Tour naar St. Petersburg: Als onderdeel en kennismakingreis van het Connecting With Our Neighbors programma. Hiervoor was een donatie van $2500 verkregen van APEX uit Amsterdam. Het bleek echter onmogelijk om een groep te formeren, bestaande uit mensen uit SloveniŽ, KroatiŽ, ServiŽ en BosniŽ Hercegovina, die allen tegelijkertijd tijd hebben en allen tegelijkertijd over de gevraagde visa konden beschikken. Hiervoor zou bovendien een groter budget noodzakelijk zijn.
Als gevolg daarvan, zijn er nog steeds mensen in St. Petersburg, Tallinn en Minsk, die wachten op onze aankomst.

* Popconstructie; Programma met als bedoeling een popcentrum op te zetten, waar jonge muzikanten kunnen oefenen, elkaar treffen en eventueel optreden. Dit project vraagt een grote bijdrage en daarom was het de bedoeling om geinteresseerden in Nederland te koppelen, zodat een grotere output gerealiseerd kan worden. Popcollectieven uit Tilburg, Eindhoven, Sneek en Rotterdam waren hier in eerste instantie bij betrokken, maar het bleek echter volledig, maar dan ook volledig onmogelijk mensen te overtuigen hun eigen ideeŽn aan de kant te zetten voor een groter gezamenlijk idee.

* Overdracht van de Buitenpost Sarajevo; Het is niet mogelijk gebleken de Buitenpost Sarajevo te laten bestaan met nieuwe Nederlandse medewerkers of alleen met lokale medewerkers, omdat er geen donaties gegeven worden voor bestaande projecten en zeker niet voor de overheadkosten van bestaande projecten. Hierdoor zouden we de Buitenpost alleen over kunnen dragen aan vrijwilligers en voor vrijwilligerswerk heeft de Bosnische jeugd bijzonder weinig tijd.