Een opsomming van de activiteiten van de Buitenpost ziet er als volgt uit:

Informatie

* Maandelijkse nieuwsbrieven en internetmagazine. Deze nieuwsbrief heeft een vast aantal abonnees dat opliep tot meer dan 1000 en een onbekend aantal publiek via het world wide web. Verder is dit internetmagazine (met meer dan 350 pagina's in drie talen en 500 foto's) uiteindelijk een archief voor de Socia Media server in Den Haag.
* Columns en gastoptredens vooral bij de radio (onder andere in Ravage magazine, IKON radio, VPRO radio, Vara radio en Omroep Brabant) Gastenkamer/gastenbegeleiding (begeleiding en informatie aan meer dan 200 gasten)
* Medewerking films 'Dayton Import - Export', 'Boro zasto nije otisao', twee films van Bart Lodewijks en Gerard Hulsenbeck. De taak van de Buitenpost bestond in deze uit het voorbereidingen treffen voor deze films en het begeleiden van de filmers. Er was ook medewerking aan films van Eric Triantafillou (USA), Jayce Salloun (CAN) en een footage op 'the History Channel'.
* The Ease of Mind, boekuitgave met daarin gedachtespinsels tijdens het vredesproces. ISBN: 90-803872-2-3. Dit boek is in september 2000 uitgegeven in het kader van het programma 'De Reiziger Thuis', en zoekt nu haar weg naar het publiek.

Cultureel programma
* Publicaties in Album, een nationaal Bosnisch magazine voor schrijvers en dichters.
* 1 Mei programma in 2B Autonome Republiek Eindhoven, m.m.v. Ambrosia uit Sarajevo.
Concertmanagement voor Troitsa uit Wit-Rusland die in de gehele periode 5x in Nederland en drie maal op de Balkan op tournee waren, met een totaal van bijna 100 concerten.
* Forbidden Fruits of Civil Society festival, begeleiding van 50 Bosnische artiesten naar een Nederlands festival, dat in Utrecht en Eindhoven plaats vond. Daarnaast werd er een 20tal extra concerten georganiseerd, onder andere in diverse vluchtelingencentra en bij verschillende radioprogramma's.
* Batleika. Uitgebreide tournee met een poppentheater langs scholen, ziekenhuizen, weeshuizen en kinderdagverblijven, overal in BosniŽ Hercegovina.
* Sarajevo Drum Orchestra, tournee in Nederland o.a. bij de nationale radio, Dynamo Open Air, Hague Appeal for Peace en vluchtelingencentra. In samenwerking met War Child. Tijdens de drie jaar heeft de Buitenpost regelmatig deze muzikanten gereden.
* Vorsicht Bissiger Hund, een 13 koppige groep multimedia artiesten uit Nederland, die Sarajevo bezoeken.
* Pink Noise Quartet & Blisters. Muziekgroepen uit Amsterdam bestaande uit voormalig Joegoslaven, die Sarajevo bezoeken. Ljubljana - Sarajevo & the Karavan
. Dubbelprogramma in Sarajevo en in Ljubljana, mede georganiseerd door de Buitenpost, maar deels ook georganiseerd door Kolektiv, de culturele opvolger van de Buitenpost.
* Pessimistic Lines. Jonge punkband op pad in SloveniŽ, Nederland en Duitsland.

Samenwerking: War Child (Amsterdam), Kolektiv (Sarajevo), ACU (Utrecht), Geto (Banja Luka), Mocvara Zagreb), Metelkova Mreza (Ljubljana), 2B (Eindhoven), Pavarotti Muziek Centrum (Mostar).

Donatie:

* Begeleiding rolstoelvervoerproject: Het rolstoelproject van het Eindhovens Vredesburo werd afgesloten gedurende de aanwezigheid van de Buitenpost in Sarajevo. Helaas is dit project deels slecht afgelopen, omdat de organisatie, die de Mercedesbus had gekregen, hier erg slecht mee is omgegaan. Nadat de Buitenpost zes maanden in Sarajevo was, is besloten deze bus te verkopen voor de prijs van de ornderdelen, waarmee het rolstoelvervoerproject deels op een mislukking uitliep. De andere helft van dit project is, mede onder begeleiding van de Buitenpost, verder gegaan. De tweede auto die rolstoelen kan vervoeren rijdt voor de organisatie Alter Art in Travnik. Deze auto komen we nog regelmatig tegen op de wegen in BiH.
* Ondersteuning Tinja project en blindenschool: Het Tinja project is een project van de werkgroep de Balkan, net als de Buitenpost, een dochter van het Eindhovens Vredesburo. Het project Tinja omvat de donatie van 15 ton schoolartikelen aan een school in Tinja, nabij Tuzla, waar vele vluchtelingen uit Srebrenica zijn terecht gekomen.
De rol van de Buitenpost was die van importeur en begeleider van de chauffeurs. Een rol, die deels werd bemoeilijkt, omdat de lading uit twee delen bestond, waarbij verschillende papieren waren gevoegd. De Buitenpost heeft de eindafhandeling gedaan.
*Allerlei: De Buitenpost heeft allerlei kleine donaties gedaan, waaronder fietsen, geluidsapparatuur, gereedschap, muziekinstrumenten en geld. Deze kwamen ten goede aan de ecologische organisatie Zelenkovac, aan Kolektiv, aan vluchtelingen, die terugkeerden, en aan individuen.

Ondersteuning:

De Buitenpost geeft aan een aantal organisaties langdurige steun door middel van donaties en samenwerking. Soms is dit om een specifiek project van de grond te krijgen, meestal is het bedoeld om de betreffende organisatie de mogelijkheid te geven zich zelfstandig verder te laten ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn:

* Kolektiv; Culturele jongerenorganisaie in Sarajevo. Mede door middel van geldelijke bijdragen en middels advies en tips van de Buitenpost, heeft de organisatie Kolektiv een begin kunnen maken. Het gevolg was een 20tal activiteiten waarvan enkelen in Republika Srpska, KroatiŽ en SloveniŽ. Daarnaast bezochten muzikanten van verschillende nationaliteiten Sarajevo.
Deze organisatie heeft vooral behoefte aan een locatie waar jongeren kunnen samenkomen, maar dit probleem is een groot, duur en vooral een lokaal probleem. De hoop is, dat Kolektiv ooit deze doelstelling kan vervullen. Tot die tijd zal Kolektiv de mogelijkheid hebben iedereen uit te nodigen naar Sarajevo te komen.
Zij zullen in maart 2001 aanwezig zijn bij een presentatieprogramma van de Buitenpost in Nederland.

* Zelenkovac; Ecologische beweging in Mrkonic Grad, Republika Srpska. Door middel van het ondersteunen van het autowrakkenproject werd geprobeerd Zelenkovac werk en werkervaring mee te geven, waardoor deze organisatie het volgend jaar meer eigen mogelijkheden zal hebben. Helaas moet gezegd worden dat vooral dit autowrakkenproject slechts ten dele van de grond is gekomen, terwijl er wel voldoende financiŽle middelen beschikbaar waren. De reden hiervan is waarschijnlijk de Bosnische kijk op westerse donateurs, een kijk, die toch een beetje de buitenlander als interessant ziet, maar dan alleen voor het geld dat het oplevert, en niet zozeer voor de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Hierdoor heeft het project een staartje in het volgend jaar, in de hoop, dat het dan uiteindelijk beter uitpakt.
Ondertussen heeft Zelenkovac gedurende die periode wel stevig verder gewerkt aan de basis, voor verdere ontwikkeling van Zelenkovac. Deze basis omvat vooral de huiselijke situatie van de betrokkenen, deels 'verplaatste personen', Borislav Jankovic en zijn familie, enkele medewerkers en het zelfgemaakte dorpje (Zelenkovac) waar het zich allemaal afspeelt.

* Gastenhuis; De Buitenpost steunt een lokale vrouw, die, samen met een jonge touristenbegeleider, probeert een oud huis dat op de meest perfectie locatie in Sarajevo staat (150 meter boven het centrum met een panorama van 200 graden), op te knappen en als gastenhuis te verhuren. Dit eenvoudige project, dat werkt met een renteloos krediet, zal deze mensen in staat stellen een eigen inkomen te genereren. Tevens heeft de Buitenpost de mogelijkheid de komende tien jaar gasten uit te nodigen Sarajevo te bezoeken op de meest vriendelijke en interessante manier.

Gedurende deze periode heeft de Buitenpost ongeveer 140.000 kilometer afgelegd, voor alle projecten tezamen.