[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

[Duurzaamlijst] 23 Oktober The Power of SolidarityUitnodiging: The power of solidarity
Datum: zaterdag 23 oktober 1999

Op zaterdag 23 oktober zal er in de studentensociëteit L.A.N.X. aan de Nieuwezijds Voorburgwal 167 (naast de Dam) een groots politiek feest plaatsvinden. Deze dag is georganiseerd door de PvdA, de Jonge Socialisten in de PvdA en de Evert Vermeer Stichting.

Iedereen is vanaf twee uur welkom. In de middag zullen er acht workshops aangeboden worden. Je kan dan zelf kiezen bij welk onderwerp je aan wil sluiten om mee te doen aan een pittige, leuke of in ieder geval leerzame discussie. De onderwerpen zijn:
Workshops om 14.00 uur:
 Asielbeleid: Witte illegalen (met Tweede-Kamerleden Nebahat Albayrak en Femke Halsema)
 Jongeren: Zinloos geweld (met o.a. gemeenteraadslid Peter Meyer en Tweede-Kamerlid     Khadija Arib)      
 Economie: Kenniseconomie & brainport (met o.a. Frans Nauta van Nederland Kennisland)
 Vrede & Veiligheid: Vredesmissies (met o.a. vredesactivist Mient-Jan Faber en internationaal secretaris Alvaro Pinto)

Workshops om 16.15 uur:
 Asielbeleid: Krachttour 1999 over de nieuwe Vreemdelingenwet (Informatie over de Krachttour 1999 van de EVS ‘Vluchten naar veiligheid en bestaanszekerheid)
 Jongeren: Het ijzeren Plafond, hoe toegankelijk is de maatschappij voor allochtone jongeren? (met o.a. Tweede-Kamerlid Tara Singh Varma, directeur van de Site Tanja Jadnanansing, verschillende gemeenteraadsleden en Zeki Arslan van FORUM.
 Economie: Het Nederlandse poldermodel (met vice-voorzitter van het FNV Kitty Roozemond en Tweede-Kamerleden Jet Bussemaker en Kees Vendrik)
 Vrede & Veiligheid: Internationale Rechtsorde (met o.a. vredesactiviste Krista van Velzen en AMOK-directeur Karel Koster)

Vervolgens zal er om 20.00 een actualiteitendebat plaatsvinden. Dit debat wordt voorgezeten door de parlementair redacteur van Vrij Nederland Leonard Orntein. Zijn gasten zijn Nout Wellink, directeur van De Nederlandse Bank, Arnold Heertje, professor economie aan de UvA, Sweder van Wijnbergen, oud-SG economische zaken en Ed van Thijn, oud-minister en Eerste Kamerlid.

Om de dag spetterend af te sluiten zal er vanaf 22.00 een feest zijn onder het motto ‘Socialists are better lovers’. Er zal op deze avond gedraaid worden door DJ Mau. We hebben de zaal tot 4.00 dus er kan tot in de kleine uurtjes doorgefeest worden.

We hopen jullie dus aanstaande zaterdag te zien in de vu-sociëteit op de Nieuwezijds Voorburgwal. Mocht je nog vragen hebben kun je contact opnemen met de JS op telefoonnummer 020-5512292 of even kijken op www.js.nl.

Tot zaterdag.

De organisatie-----------------------------------------------------------------
De Duurzaamlijst: | Abonnement opzeggen? Stuur een E-mail aan:
voor nieuws,   | majordomo@ddh.nl en schrijf in het tekstdeel:
opinie en overleg | unsubscribe duurzaamlijst
-----------------------------------------------------------------
Meer over de Duurzaamlijst op http://www.ddh.nl/duurzaam