[Vredeslijst] 18 november: Steun advocaat Meindert Stelling bij tuchtzitting

Ont Wapen ontwapen op yahoo.com
Vr Nov 11 12:38:32 CET 2016


Het uur “U” nadert voor advocaat Meindert Stelling 
 
  

Op vrijdag 18 november dient om 14.00 uur het hoger beroep van advocaat Meindert Stelling tegen de maatregel van zijn schrapping.
Op 21 maart 2016 is Meindert door de Raad van Discipline geschrapt als advocaat van het tableau, onder meer vanwege zijn aanhoudende kritiek op rechters die in zaken van anti-kernwapenactivisten liever de heersende macht ter wille zijn dan het recht toe passen dat gebruik van en dreigen met kernwapens verbiedt. Zie voor achtergronden: 
https://www.indymedia.nl/node/22560
Meindert Stelling heeft ook mensen bijgestaan op gebied van asielactivisme, asielrecht en het recht op demonstratie. Ook hier botste hij regelmatig met de rechterlijke macht.
Nu dient zijn hoger beroep bij het Hof van Discipline in Utrecht. We willen met zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn om hem te steunen. Kom ook naar de manifestatie bij de rechtbank (Vrouwe Justitiaplein, 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal), start om 12.30 uur.
Ruim 800 mensen hebben de afgelopen maanden hun handtekening gezet ter ondersteuning van Meindert.
Op 28 oktober hebben we de handtekeningen die we op dat moment hadden, afgegeven bij de griffie van het Hof van Discipline. 
Het is nog steeds de moeite om te tekenen, want alle handtekeningen die nu nog binnenkomen gaan tijdens de zitting naar het Hof van Discipline.
Zie: 
http://www.eerherstelmeindertstelling.nl/
  
Het is uniek dat een advocaat zoveel steun krijgt in een tuchtzaak.  
Dat is een sterk signaal naar het Hof. 
Daarbij is het uiteraard voor Meindert zelf een enorme steun dat er zoveel solidariteit is. 
Daarvoor alvast dank. 
  
Meindert heeft ons laten weten dat het van groot belang is dat we de 18e met veel mensen aanwezig zijn.
We starten vanaf 12.30 uur met een manifestatie op het plein voor de rechtbank met sprekers en muziek. De rechtszaak start om 14.00 uur. 
Zie vooral ook het zeer uitnodigende filmpje “Advocaat Meindert Stelling: monddood?”, gemaakt door Huib Schoonhoven en Karen Kuiper van “Schoonhoven Producties”. 
https://www.youtube.com/watch?v=gjweSwZM69I 

Komt allen!


Meer informatie over de Vredeslijst maillijst