[Vredeslijst] Geweldloosverzet & vrouwendag - inspiratie en discussie 11 maart Amsterdam

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Vr Feb 19 14:18:58 CET 2016


Vluchtelingen uit SyriŽ laten zien dat oorlog ver weg ook dichtbij kan komen. Hierdoor is er nieuwe motivatie om je in te zetten voor een vreedzamere wereld. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Wat weten we van sociale verandering die is voortgebracht door geweldloze bewegingen? En wat is daarbij de rol van vrouwen? Over beiden horen we erg weinig en daarom verdient dit volgens ons extra aandacht!

Programma
†
16:00-17:00
Welkom bij de Vredesacademie
Vrouwen en Geweldloosverzet
Discussie: Is geweld normaal?
†
17:00-18:00
Panel-discussie met:
Rula Asad - Syrian Female Journalists Network'
Marja Hanko - vredeactiviste die op Lesbos het een en andere georganiseerd heeft
May-May Meijer - oprichster van Peace SOS en werkzaam in de politiek
†
18:00-19:15
Soep en broodjes
†
19:15-20:00
In het laatste gedeelte vertellen we meer over de Vredesacademie en vier workshops die eraan komen, alsmede een Europese training die deze zomer op de planning staat. En dan sluiten we de avond af. Mensen kunnen nog blijven napraten onder het genot van thee en koekjes of andere hapjes.
†
Entree: 5 euro.
Geef je op via nina.towardsanonviolentworld op gmail.com (zodat we rekening kunnen houden met het aantal mensen bij de inkopen).
†
Locatie: Gespuis, Spuistraat 47A, Amsterdam
†
Over de Vredesacademie:
De Vredesacademie biedt workshops over vrede aan, voor studenten en andere geinteresseerden. Dit voorjaar is er een keuze uit vier workshops: "Constructief omgaan met conflict"; "Geweldloze Communicatie: meer verbinding, beter resultaat"; "Vredesjournalisme. Media als oorlogs- en vredesmiddel"; "Geweldloosheid doe je - volgens Gandhi en King". Dit initiatief is erop gericht om jonge mensen te laten nadenken over geweldloosheid en de mogelijkheden hiervan door middel van workshops. Het is nodig hen kennis en vaardigheden aan te bieden en kritisch te laten kijken naar de manier waarop de hedendaagse samenleving werkt. Tegelijkertijd hopen we jonge mensen samen te brengen en enthousiast te maken voor vredeswerk en hen bewust te maken van zulke initiatieven.

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst