[Vredeslijst] Weer een schip onderweg om de blokkade van Gaza te breken

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Vr Okt 19 11:17:56 CEST 2012


Het Zweedse schip Estelle is onderweg naar Gaza. Het zal trachten door de IsraŽlische blokkade te breken om daar humanitaire hulpgoederen af te leveren. Aan boord is ook Yonatan Shapira, een IsraŽlische vredesactivist en voormalig gevechtspiloot.

Yonatan is voor de Griekse kust met een motorbootje naar de Estelle gebracht. De Griekse kustwacht heeft vergeefs getracht dit te verhinderen, daarbij geholpen door een waarschijnlijk IsraŽlisch marineschip dat geen vlag voerde.
†
IsraŽl heeft de VN gevraagd de Estelle tegen te houden. De reactie van de activisten aan boord was daarop dat ze het een stap vooruit zouden vinden als IsraŽl de controle over de Palestijnse territoriale wateren zou overdragen aan de VN. Ze verwelkomen elke legale inspectie van schip en lading, maar gaan ervan uit dat de VN niet bereid zal zijn om de aflevering van humanitaire hulpgoederen door een vreedzaam schip te verhinderen. De meerderheid van de internationale gemeenschap is immers ook tegen de illegale blokkade van Gaza met haar verschrikkelijke humanitaire gevolgen.
†
De Estelle zal over 2 dagen arriveren voor de kust van Gaza. Hopelijk is de IsraŽlische regering verstandig en draait het niet opnieuw uit op een vertoon van IsraŽlische brute kracht in internationale wateren.
†
Meer info: www.shiptogaza.seDit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.

Meer informatie over de Vredeslijst maillijst