[Vredeslijst] Adopteer een vreedzaam burgercomitÚ

Mayke Smit Smit op ikvpaxchristi.nl
Do Mrt 15 15:48:35 CET 2012


Moe van het machteloos toekijken? Dan kun je nu wat doen. Op www.adoptarevolution.nl kun je zien hoe. Door bijvoorbeeld je handtekening te zetten voor steun aan de lokale burgercomitÚs in SyriŰ die zich nog steeds op vreedzame manier inzetten voor alle burgers ongeacht geloof of etniciteit. Of door geld te doneren en een burgercomitÚ te adopteren.

Al een jaar lang komen burgers in SyriŰ in opstand tegen het regime van al-Assad. Over het hele land verspreid volharden honderden vreedzame burgercomitÚs in hun verzet. Ondanks bruut geweld blijven zij geloven in de kracht van geweldloos protest. De financiŰle middelen van deze comitÚs zijn uitgeput. Via de campagne Adopt a Revolution van IKV Pax Christi kun je het comitÚ van jouw keuze steunen.

Een ondergrondse activist heeft ongeveer 100 euro per maand nodig voor levensonderhoud. Anoniem internet kost ongeveer 50 euro. Verder is er geld nodig voor borden, spandoeken, flyers en communicatiemiddelen.

"Activisten hebben simkaarten nodig", dat zegt Jan Gruiters van vredesorganisatie IKV Pax Christi. Volgens Gruiters is de Syrische revolutie in de kern geweldloos. "De demonstraties waarvan we dagelijks filmpjes zien op YouTube worden georganiseerd door jonge mensen die zelf continue van schuilplaats moeten veranderen. Hun leven is afhankelijk van goede onderlinge communicatie en contacten met de buitenwereld."

In heel SyriŰ zijn inmiddels ruim driehonderd lokale comitÚs actief. De comitÚs vormen een kleurrijke mix en zijn regionaal zeer verschillend. Alle sociale lagen, religieuze gemeenschappen en etniciteiten, mannen en vrouwen zijn vertegenwoordigd. Hun werk vormt een fundamentele bijdrage aan de opbouw van een open samenleving na Assad. Het is belangrijk dat we hen laten weten dat er miljoenen burgers zijn die hun geweldloze opstand steunen. 

Doe mee en adopteer een revolutie. Ga naar www.adoptarevolution.nl 

Meer informatie over de Vredeslijst maillijst