[Vredeslijst] FW: Israelische misbruik van strijd voor homo/lesbische rechten

~ Aurora ~ auromundo op hotmail.com
Vr Dec 3 14:17:18 CET 2010


SVP STUUR DOOR!!


Beste allen,

Steun de oproep hieronder van IJAN (International Jewish Anti-zionist Network) tegen deze nieuwste Israelische poging om hun politiek van apartheid en discriminatie tegen de Palestijnse bevolking, te verdoezelen....
Deze keer door de rechtvaardige strijd voor homo/lesbische rechten te msibruiken t.b.v. hun eigen verborgen agenda ('pinkwashing').

Individuen en/of organisaties kunnen de opropen onderteken via de link!!


Voor degene die er evt. niet van op de hoogte zijn, het JNF (Joods Nationaal Fonds) was van oorsprong verantwoordelijk voor de bemachtiging van land in historische Palestina voor exclusief Joods gebruik. Tot vandaag de dag blijft het een van de voornaamste instrumenten van het nog altijd gaande proces van etnische zuivering en verdrijving van Palestijnen van hun land, om het vervolgens beschikbaar te stellen aan Joodse colonisten.

93% van het Israelische grondgebied is bestemd uitsluitend voor Joods gebruik, ondanks het feit dat 20% van de Israelische staatsburgers Palestijnen zijn.
Sterker nog, dit geld niet alleen voor Joods-Israelische burgers, maar het land wordt gedefineerd als 'erfgoed van Joden wereldwijd' - ookal hebben zij nooit een stap in Israel verzet!
Terwijl om steeds meer land daarvoor vrij te maken, Palestijnen, die er al generaties lang wonen (in sommige gevallen al eeuwenlang), met medewerking van het JNF, verdreven worden! 

Stel je voor de ophef dat er zou ontstaan als in plaats van de Israelische bestempeling van het grondgebied als 'uitsluitend voor Joden', het grondgebied van welke andere land ook bestempeld zou worden als 'uitsluitend voor blanken!!!!

Groetjes,
Aurora


----------------------


From: IJAN
To:
Date: Wed, 1 Dec 2010 16:49:17 -0500
Subject: [StopTheJNF] Statement & NYC Picket on JNF Pinkwashing


In response to the JNF queer cocktail being organized in NYC to launch an LGBT committee for the JNF, IJAN drafted the following statement to circulate for organizational and individual signatures: http://www.ijsn.net/643/. 

IJAN NYC is also interested in organizing a picket and will be reaching out to local organizations and activists in the next day or so.

This feels like a good way to build momentum around the Stop the JNF campaign in the US and push back on the continued attempts to exploit queer liberation to advance the colonization of Palestine. 

Please sign on your organizations – it would be great to have as many queer, BDS, Palestine solidarity, Palestinian and other Arab, and Jewish organizations sign on as possible. 

If you are in NYC and interested in helping coordinate a picket, please contact IJAN NYC at: nyc.ijan op gmail.com. 

Yours, 
IJAN
http://www.ijsn.net 		 	   		  


Meer informatie over de Vredeslijst maillijst