[Vredeslijst] motie investeringen clustermunitie is aangehouden

Merijn de Jong dejong op ikvpaxchristi.nl
Di Sep 28 15:00:13 CEST 2010


Beste mensen, 

De motie van Jasper van Dijk (SP) over investeringen in clustermunitie is aangehouden, dus er zal vandaag niet over worden gestemd. Zie onderstaand nieuwsbericht voor meer informatie. 

Met vriendelijke groet, 

Merijn de Jong
IKV Pax Christi

Motie investeringen clustermunitie aangehouden

De motie over een verbod op investeringen in clustermunitie, waar vandaag over zou worden gestemd, is aangehouden. Dit betekent dat er vandaag niet zal worden gestemd, maar dat de motie eventueel in de toekomst (bijvoorbeeld als er een nieuw kabinet is gevormd) alsnog in stemming kan worden gebracht. IKV Pax Christi bedankt iedereen die politici in de afgelopen dagen heeft aangemoedigd om vr deze motie te stemmen. 
Afgelopen vrijdag riep IKV Pax Christi mensen op om politici te laten weten dat ze vr een verbod op investeringen in clustermunitie zijn. De motie volgde op het spoeddebat dat afgelopen woensdag plaatsvond, waarin werd gesproken over een eerdere motie van Krista van Velzen (SP) en Martijn van Dam (PvdA) die opriep tot een verbod op investeringen in clustermunitie. Demissionaire ministers Donner en De Jager weigerden deze motie uit te voeren. IKV Pax Christi vindt het ontoelaatbaar dat Nederlandse financile instellingen in deze wapens mogen investeren, terwijl Nederland een internationaal verdrag tegen deze wapens heeft ondertekend. IKV Pax Christi blijft het debat op de voet volgen de komende tijd! 
Voor meer nieuws en informatie over clustermunitie kijkt u op http://www.stopclustermunitie.nl/ en http://www.stopexplosieveinvesteringen.nl/More information about the Vredeslijst mailing list