[Vredeslijst] Analyse van de uitkomsten van de NPV-toetsingsconferentie

Merijn de Jong dejong op ikvpaxchristi.nl
Wo Jun 16 17:00:07 CEST 2010


Analyse van de uitkomsten van de NPV-toetsingsconferentie
15.06.2010 


De toetsingsconferentie van het nucleair Non-Proliferatieverdrag (NPV), die in mei in New York plaatsvond heeft een consensusdocument opgeleverd waarin 64 concrete actiepunten werden genoemd op het gebied van ontwapening, non-proliferatie en het vreedzame gebruik van kernenergie. IKV Pax Christi analyseert de uitkomsten.

Voorafgaand aan de conferentie formuleerde IKV Pax Christi een lijst met aanbevelingen: http://www.ikvpaxchristi.nl/news/file.aspx?lid=1&id=3680.
 
Tijdens de conferentie waren medewerkers van IKV Pax Christi aanwezig om te lobbyen voor een wereld zonder kernwapens. Zij organiseerden twee rondetafelgesprekken en spraken met verschillende delegaties en NGO's. 

Susi Snyder, programmaleider nucleaire ontwapening bij IKV Pax Christi, schreef een analyse (in het Engels) van de uitkomsten van de conferentie (http://www.ikvpaxchristi.nl/news/file.aspx?lid=1&id=3736) en analyseerde in hoeverre de aanbevelingen van IKV Pax Christi terug komen in het slotdocument(http://www.ikvpaxchristi.nl/news/file.aspx?lid=1&id=3737).
 
More information about the Vredeslijst mailing list