[Vredeslijst] Volkel: nog 1 week - geef je op voor de bus!

Ont Wapen ontwapen op yahoo.com
Za Mrt 27 11:12:07 CET 2010


Volkel: nog 1 week - geef je op voor de bus!

Nog 1 week en dan barst de grote actie bij Volkel los! Het programma voor de manifestatie is zo goed als rond. Na deze manifestatie gaan we met zoveel mogelijk mensen het terrein van de vliegbasis op om de kernwapens daadwerkelijk op te ruimen. (Zie:  http://www.indymedia.nl/nl/2010/02/65590.shtml)
De actie maakt deel uit van een Europese actiedag: in alle Europese landen waar in NAVO-verband kernwapens liggen opgeslagen vinden op of rond 3 april acties plaats.
Doe mee en geef je snel op voor één van de bussen!

* Manifestatie
Op het podium spreken ondermeer Meindert Stelling (Tribunaal voor de Vrede) en Henk van der Keur (LAKA). Er wordt een verhaal van Een Ander Joods Geluid gebracht over Vanunu en de Israëlische kernwapens. Nico van Apeldoorn draagt gedichten voor.
Muziek komt van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht, Zjef Naaijkens (voorheen van RK De Veulpoepers) en Loutje Bosch met Fanfarette, Srdan Kekanovic (van Musicians without Borders), Manu en The Bucketboyz.
Diana Ozon presenteert het podiumprogramma.

* Opruimingsactie
Direct na de manifestatie barst de actie echt los. We gaan zoveel mogelijk mensen proberen over of door het hek van de basis te komen, richting de kernwapens. Alles moet weg! Niet alleen de kernwapens, maar ook de NAVO als geheel!

* Bussen
Je kunt je nog steeds opgeven voor één van de bussen die naar Volkel rijden (en na afloop van de actie weer terug). Doe dit snel, zodat wij een overzicht hebben!

Bussen vanuit Amsterdam:

Bus 1 (nog een zeer beperkt aantal plaatsen):
10.00 uur – Veemarkt (Amsterdam Oost)

Bus 2:
9.15 uur – Victoria Hotel (tegenover Centraal Station) – Amsterdam
10.10 uur – Jaarbeurs-kant Centraal Station – Utrecht
11.00 uur – NS-station Den Bosch

Bus vanuit Nijmegen:

10.45 uur – Van Schaeck Matonsingel (weg tussen het Keizer Karelplein en het NS station, zo dicht mogelijk bij het station)

Geef je nu op:  ontwapen op yahoo.com

* Verdere informatie
Op onze website verschijnt de komende dagen verdere informatie: een digitaal infopakket voor deelnemers aan de actie, juridische informatie, een kaart van de basis enzovoort.
Zie: http://ontwapen.puscii.nl
 
Mooi filmpje ter inspiratie:  http://www.youtube.com/watch?v=R8Qc_NvSGYY


      More information about the Vredeslijst mailing list