Foto's - India
  Navdanya - 1
Foto-overzicht - Terreinwinst - Archief - Publikatielijst - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>
 
________    
____
 
Terreinwinst, hoofdstuk 4 over Navdanya
 
kaart
  
PROEFBOERDERIJ  
 
in een dorpje bij Dehra Dun
 
 
306
Spiksplinter nieuwe gebouwen van de proefboerderij van Navdanya, een organisatie die zaadbanken van traditionele landbouwgewassen aanlegt en deze gewassen ook herintroduceert
 
313
Er zijn speciaal gastenverblijven om trainingen van meerdere dagen te kunnen geven aan boeren uit de omgeving en soms uit heel India om ervaringen uit te wisselen over landbouw zonder kunstmest en synthetische bestrijdingsmiddelen.
 
309
Kruidentuin met op de achtergrond proefveldjes, waar oude variëteiten van bijvoorbeeld rijst uitgeprobeerd en vermeerderd worden voor herintroductie.
 
312
Moestuin.
 
314
Soms is er een internationale bijeenkomst voor landbouwactivisten (voor biologische landbouw en tegen dumping) uit de hele wereld. Al het eten wat hier op tafel komt is - uiteraard - van eigen akker en uit eigen tuin.
 
Verder naar de volgende foto-pagina >>
< Terug naar het begin van deze webpagina.
Naar overzicht van alle foto-pagina's over India.
Naar Terreinwinst, hoofdstuk 4 over Navdanya.
 
Deze foto's heeft Joop Landman eind november 2003 gemaakt in Ramgarh, een dorpje vlakbij Dehra Dun, hoofdstad van de Indiase deelstaat Uttaranchal, ongeveer 200 kilometer ten noordoosten van New Delhi. Zie kaart van India en Uttaranchal.  
 


_
___