Foto's - India
  Andhra Pradesh - 5
Foto-overzicht - Terreinwinst - Archief - Publikatielijst - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>
 
________    
____
 
Bijbehorende hoofdstukken van het boek Terreinwinst: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
 
'ONKRUID'  MET  MEDICINALE  WERKING  
 
Bedakanne            
 
 
731
Boerin Chandramma, een zeer deskundige boerin, voor een sorghumveld, waar ook verschillende andere gewassen in staan.
 
733
Insekten die eigenlijk een bedreiging vormen voor de gewassen hebben een voorkeur voor zonnebloemen. Deze dienen dus als insektenvallen. Chandramma controleert geregeld of er niet al te veel insekten op de bloemen zitten, want dat betekent dat er een insektenplaag in aankomst is en dat ze maatregelen moet nemen.
 
734
Hoewel de grond opengebarsten is door de droogte ...
 
730
... staan de gewassen er groen en fris bij.
 
735
Tussen de sorghum zie je de oranje-gele bloemen van de saffloer, waarvan de zaden een geurige, gezonde olie bevatten. Op de markt krijg je een mooie prijs voor deze zaden. Chandramma plukt hier een kleine, eivormige, bittere komkommer.
 
800
 
801
Een medicinaal kruid met laxerende werking, dat vanzelf opgekomen is op de akker.
 
802
Chandramma maakt Salome Yesudas gelukkig met een kruid dat jonge moeders hier te eten krijgen, omdat het de melkproduktie stimuleert. Hoewel Yesudas al jaren onderzoek doet op dit gebied, kende ze het kruid nog niet. Ze laat het direct analyseren in een universiteits-laboratorium om zo in de officiële wetenschappelijke wereld erkenning te vinden voor de 'onkruid'-rijkdom en de boerenkennis.
 
726
Vlak in de buurt is een permacultuur-boomgaard van een andere boerin, opgezet met een van Indiaas meest vooraanstaande deskundigen op dit gebied.
 
727
 
729
Naast de boomgaard ligt een akker met peulvruchten.
 
803  

 
Verder naar de volgende foto-pagina >>
< Terug naar het begin van deze webpagina.
Naar overzicht van alle foto-pagina's over India.
Bijbehorende hoofdstukken van het boek Terreinwinst: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
 
Deze foto's heeft Joop Landman in de tweede helft van januari 2004 gemaakt in Bedakanne, bij Zahirabad in het Medak-district in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh, op de grens met de deelstaat Karnataka. Zie kaart van het zuiden van Rajasthan.
 
 


_
___