Foto's - India
  Andhra Pradesh - 3
Foto-overzicht - Terreinwinst - Archief - Publikatielijst - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>
 
________    
____
 
Bijbehorende hoofdstukken van het boek Terreinwinst: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
 
TWEEDE  OOGST  ZONDER  EEN  DRUPPEL  WATER  
 
Raipally        
 
 
In het dorp Raipally vormen de boerinnen Sushee Lamma, Manemma en Anushuyamma de kern van de vrouwengroep die met steun van de DDS braakliggende grond opknapt.
 
702
Enkele van de tientallen traditionele zaadsoorten die de drie boerinnen in voorraad hebben.
 
701
 
707
 
711
De DDS-medewerkster biologische landbouw en tevens de peuterleidster van het dorp toont een akker, waar allerlei gewassen door elkaar geteeld zijn. De laatste gewassen, peulvruchten, hebbende boerinnen net geoogst.
 
712
 
714
De gewassen op deze akker zijn opgekomen zonder één druppel water. Het is het tweede gewas na de regentijd wat geen regenbuitje over zich heengekregen heeft. Ook is er geen irrigatie. Alleen is er wat dauw in de ochtend. Helemaal links staat Salome Yesudas, directrice van de KVK (landbouw voorlichtings-centrum).
 
717
De grond is kurkdroog en opengebarsten.
 
713
De boerin heeft Salome en de medewerkster biologische landbouw zojuist een bos 'onkruid' gegeven wat de mensen hier eten als groente. Salome doet al jarenlang onderzoek naar 'wilde groente' en medicinale kruiden op akkers.

 
Verder naar de volgende foto-pagina >>
< Terug naar het begin van deze webpagina.
Naar overzicht van alle foto-pagina's over India.
Bijbehorende hoofdstukken van het boek Terreinwinst: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
 
Deze foto's heeft Joop Landman in de tweede helft van januari 2004 gemaakt in Raipally, bij Zahirabad in het Medak-district in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh, op de grens met de deelstaat Karnataka. Zie kaart van het zuiden van Rajasthan.
 
 


_
___