Foto's - India
  Andhra Pradesh - 1
Foto-overzicht - Terreinwinst - Archief - Publikatielijst - Landbouwsite - Duurzaamsite - dDH - Links - Verder >>
 
________    
____
 
Bijbehorende hoofdstukken van het boek Terreinwinst: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
  
kaart Andhra Pradesh
 
  
BIODIVERSITEITS-FESTIVAL  
 
Bidakanne
 
Ieder jaar, ongeveer half februari, trekt er in de streek rond Zahirabad een stoet van vijftien uitbundig versierde ossenkarren langs zestig dorpen. Het is het 'mobiele biodiversiteits-festival', georganiseerd door de Deccan Development Society (DDS), een ontwikkelingsorganisatie die zich inzet voor herintroductie van traditionele gewassen en die nauw samenwerkt met groepen arme boerinnen.
 
630
De feestelijke tocht begint in het dorp Bidakanne met muziek, dans en stokdansen.
 
632
 
629
Na een plechtige bijeenkomst en heel wat toespraken van lokale hoogwaardigheidsbekleders verzamelen de dorpsbewoners zich bij de ossenkarren.
 
619
 
623
 
625
De karren voeren 'schilderijtjes' mee met zaden van allerlei lokale traditionele granen (speciaal sorghum- en gierst-variëteiten) en peulvruchten.
 
620
 
628
De karren stellen zich op ...
 
631
... en verlaten het dorp, begeleid met muziek, zang en dans.
 

 
Verder naar de volgende foto-pagina >>
< Terug naar het begin van deze webpagina.
Naar overzicht van alle foto-pagina's over India.
Artikelen: 9 - Andhra Pradesh - 10 - interview directeur - 11 - grootschalige landbouw
 
Deze foto's heeft Joop landman in de tweede helft van januari 2004 gemaakt in het dorp Bidakanne in de buurt van Zahirabad in het Medak-district in de zuidelijke Indiase deelstaat Andhra Pradesh, op de grens met de deelstaat Karnataka. Zie kaart van het zuiden van Rajasthan.
 
 


_
___