Je bent er geweest, gedichten met cartoons over de situatie van kinderen in Palestina en IsraŽl

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Vr Dec 11 11:40:49 CET 2015


Kinderen overal ter wereld zijn in oorlogssituaties en bezette gebieden vaak de dupe van macht en machteloosheid van volwassenen, iets wat zich uitdrukt in geweld. Arie de Bruin en Len Munnik zijn op bezoek geweest in IsraŽl en Palestina. En wat zij zagen en hoorden laat hen niet meer los ...

In 24 gedichten en illustraties betrekken auteur en illustrator de lezers bij de situatie van kinderen in IsraŽl en Palestina.
Een levendig beeld dat niemand onberoerd laat!
†
De auteur en illustrator zijn geÔnspireerd door het gedachtegoed van de Poolse pedagoog en kinderarts Janusz Korczak, van wie uitspraken in dit boekje zijn opgenomen.
†
Opbrengst voor project kinderen in Palestina
Met de opbrengsten van dit boek wordt het YMCA project "Post- trauma Rehabilitation of the Palestinian Ex-detainee Children in the West Bank" in Beit Sahour (Palestina) ondersteund.
Het project helpt ex-gedetineerde kinderen (tot de leeftijd van achttien jaar oud), hun families en hun gemeenschappen in de verschillende steden van de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem en is gericht op verbetering van hun psychosociale welzijn en het wil hen opnieuw in de samenleving integreren.
†
"Een kind dat geslagen wordt, leert slaan; een kind dat gerespecteerd wordt, leert respect"
Janusz Korczak
†
Auteur: Arie de Bruin
Illustrator: Len Munnik
Hard cover, 56 pagina's
ISBN 978 94 91740 37 4
NUR 306
Levendig Uitgever, 2015
Prijs Ä 10,-

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst