[Vredeslijst] 23 oktober Amsterdam protestpicket tegen het Israelisch geweld tegen Palestijnse demonstranten

Wim Lankamp w.lankamp op hccnet.nl
Wo Okt 21 22:43:54 CEST 2015


23 oktober Amsterdam protestpicket tegen het Israelisch geweld tegen Palestijnse demonstranten

Beursplein Amsterdam

18.00 tot 20.00 uur

Komt allen !

STOP DE ISRAELISCHE AGRESSIE TEGEN DE PALESTIJNEN !
 
Wij – Palestijnen in Nederland – verklaren ons solidair met de strijd van Palestijnen tegen de Israelische bezetter.
 
Wij veroordelen het optreden van het Israelische leger en de politie tegen demonstrerende Palestijnse jongeren, waarbij met scherp op demonstranten wordt geschoten en waarbij ook kinderen zijn gedood.
 
De demonstrerende jongeren zijn van de ‘Oslo’-generatie. In het kader van de Oslo-Akkoorden is 22 jaar lang tussen Israel en het Palestijns Nationaal Gezag (PNA) onderhandeld, zonder dat dit iets heeft opgeleverd. Niettemin kon Israel lange tijd de wereld wijsmaken dat er aan vrede werd gewerkt.
 
Voor de Palestijnen, onder wie vrouwen, zijn in de Oslo-jaren de vernederingen bij de checkpoints gebleven. De bewegingsvrijheid van de Palestijnen in zowel Gaza als op de Westelijke Jordaanoever is steeds verder aan banden gelegd.
 
Tegelijk is in de Oslo-jaren het aantal joodse kolonisten op de Westelijke Jordaanoever verdubbeld. De politiek van voortgaande kolonisatie is door veel regeringen in de wereld afgekeurd. Maar helaas is er niet tegen opgetreden, wat door Israel is opgevat als een vrijbrief om ermee door te gaan. Het perspectief op een politiek regeling met Israel is daarmee verder achter de horizon verdwenen.
 
Israel weigert het recht op zelfbeschikking van het Palestijnse volk – de oorspronkelijke bewoners van Palestina – te erkennen. Tegelijk blokkeert het implementatie van het recht op terugkeer en compensatie van de Palestijnse vluchtelingen die in 1948 en nadien door Israel zijn verdreven. Ook daartegen diende de wereld op te treden, maar dat is helaas niet gebeurd.
 
In die situatie hebben Palestijnen het recht zich tegen de bezetting en de onderdrukking door Israel te verzetten. Zoals nu in al-Quds (Jeruzalem) en elders – zowel op de Westelijke Jordaanoever als in Palestina’48 (Israel).
 
Israel probeert de recente opleving van het geweld voor te stellen als een religieus conflict tussen moslims en joden. Waar het in werkelijkheid om gaat, is verzet tegen de voortgaande kolonisatie en onderdrukking .
 
Waar het naartoe gaat, weten wij niet. Wl weten wij dat er geen vrede in het Midden-Oosten zal zijn zolang het Palestijnse volk van zijn rechten verstoken blijft.
     
* Stop de onderdrukking, bezetting en kolonisatie!

* Implementeer het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen
    
* Gn vrede zonder rechtsherstel voor het Palestijnse volk !
 
 
organisatie: Palestijnse Gemeenschap in Nederland, al-Awda, Palestijnse Vrouwen in Nederland, Nederlands Palestina Komitee
 Meer informatie over de Vredeslijst maillijst