[Vredeslijst] Symposium media, geweld, geweldloosheid en verbinding in Eindhoven

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Do Okt 15 16:12:01 CEST 2015


Door de stichting Vredescentrum Eindhoven wordt op vrijdag 30 oktober een symposium georganiseerd over geweld en media. Doel is: informatieverstrekking, verhoging van het inzicht in de wisselwerking tussen militair en ander geweld enerzijds en maatschappelijke en politieke ontwikkelingen anderzijds, alsmede de rol van de media.

Onderwerpen:


-Een spriritueel gezichtspunt, Spreker 1: Dieter Hammer, emeritus hoogleraar Faculteit Wiskunde en Informatica TU/e, zal dit thema in verband brengen met onder meer ICT en globalisering en met geweld in de Nederlandse samenleving en verslaggeving daarover in de media.
†
-Gewelddadige Conflicten in Afrika, het Midden Oosten, AziŽ en Latijns Amerika. Een overzicht, analyse van de oorzaken, kritische analyse van de verslaggeving in de media aan de hand van foto's (spreker2, Ton Koene , als oorlogsfotograaf in Afghanistan, 2010-2013, voor de Volkskrant samen met oorlogsjournaliste Natalie Righton, won de World Press Foto en de Zilveren Camera in 2013).
†
-Het Verband tussen Gewelddadige Conflicten en Schending van Mensenrechten zoals moord en verkrachtingen op grote schaal en de inzet van kindsoldaten, kritische analyse van de invloed van de media hierop (spreker 3, Joris van der Sandt, Thematisch Programmaleider Latijns Amerika van PAX, de nationale vredesorganisatie).
†
-Het streven naar Verbinding tussen mensen, Geweldloosheid, Vrede en de rol van de media hierbij (spreker 4, Dion van den Berg, Senior Beleidsadviseur van PAX).
†
Doel van de bijeenkomst: informatieverstrekking, verhoging van het inzicht in de wisselwerking tussen militair en ander geweld enerzijds en maatschappelijke en politieke ontwikkelingen anderzijds, de verslaggeving daarover, en van het inzicht in de verbinding tussen mensen, het streven naar geweldloosheid en vrede en de rol van de media daarbij.
†
Meer informatie en aanmelding (http://www.vredesburo.nl/symposium-media-geweld-geweldloosheid-en-verbinding/)

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst