Burgers voor Sancties tegen IsraŽl overhandigen 40.000 handtekeningen aan minister Timmermans

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Wo Jul 30 15:26:13 CEST 2014


Op donderdagmiddag 31 juli zal de petitie Burgers voor Sancties tegen IsraŽl  worden aangeboden aan minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans. Voorafgaand aan de aanbieding vindt een korte manifestatie plaats waarbij de dood van Palestijnse kinderen in Gaza zal worden herdacht. Verzamelen: 15 uur Stationsplein voor Den Haag CS.

De tekst van de petitie luidt:
†
"Stop het bloedvergieten!
Wij zijn burgers die opkomen voor de waardigheid en het zelfbeschikkingsrecht van de Palestijnen. De blokkade van Gaza en de bezetting van Palestijns grondgebied zijn in strijd met het Internationaal Recht. Honderden vooral Palestijnse burgers worden zinloos gedood, het recht van de sterkste overheerst. Deze flagrante schendingen van het Internationaal Recht inclusief de schending van mensenrechten zijn steeds met kracht veroordeeld door de Verenigde Naties. De Nederlandse Regering moet het internationaal recht eerbiedigen en het uiterste doen om dit te effectueren. Nu alle andere middelen hebben gefaald roepen wij de regering op tot sancties tegen Israel. Sancties zijn een vreedzaam maar effectief middel zoals destijds gebleken is in Zuid Afrika ten tijde van de apartheid."
†
Deze petitie ging afgelopen vrijdagnacht online en heeft na vier dagen bijna 40.000 ondertekenaars gekregen. De ondertekenaars roepen de regering op tot sancties tegen Israel. Niet het recht van de sterkste mag prevaleren, maar het internationaal recht. Deze oproep blijkt veel steun te hebben onder de Nederlandse bevolking. De regering moet haar verantwoordelijkheid nemen en Israel onder druk zetten om het bloedvergieten te staken en de Palestijnen hun rechten te geven.

Bron: docP (http://www.docp.nl)

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.
Meer informatie over de Vredeslijst maillijst