[Vredeslijst] De Knuffel van Amsterdam

Rob Schrama robschrama op online.nl
Wo mei 21 12:08:01 CEST 2014


De Knuffel van Amsterdam                   

Op zondagmiddag 25 mei wordt in het Vliegenbos in Amsterdam-Noord “De Knuffel van Amsterdam” gehouden. Amsterdammers worden uitgenodigd om samen met hun vrienden naar dit bos te komen, om onder de lommerrijke olmen elkaar te omhelzen. 

Tijdens knuffelen wordt een wonderbaarlijk stofje aangemaakt in de hersenen: Oxytocine. Deze stof wordt ook wel het “knuffelhormoon” genoemd. Veel knuffelen is gezond en maakt ons gelukkig. Met knuffelen openen wij ons hart naar elkaar. Daarom worden tijdens de “Knuffel van Amsterdam” symbolisch hartjesstickers uitgedeeld en op het hart gedrukt.

Om 17:00 uur vindt de “groepsknuffel” plaats; één grote gemeenschappelijke omhelzing, waar alle aanwezigen aan mee kunnen doen.

Initiatiefnemer van “De Knuffel van Amsterdam” is kunstenaar Rob Schrama. Over een maand organiseert hij in Jeruzalem, voor het 8ste opeenvolgende jaar, het vredes evenement “Jerusalem Hug”, waarbij Palestijnen en Israëliërs hand in hand hun wens naar vrede tot uitdrukking brengen. 

Een fototentoonstelling van deze “Jerusalem Hug”, met foto’s van Rob Schrama en Dida Mulder, is voorafgaand aan De Knuffel van Amsterdam te zien in de nabijgelegen Nieuwendammerkerk, waar om 15:00 uur een toelichting door de kunstenaar wordt gegeven. De foto’s zijn te koop voor € 35 per stuk (30x40 cm). De tentoonstelling is een onderdeel van de “Moskee en Kerkloop”, die op deze dag in Amsterdam Noord wordt georganiseerd. 

Na afloop kunnen de aanwezigen met een korte wandeling over de fraaie Nieuwendammerdijk het Vliegenbos bereiken, om deel te nemen aan De Knuffel van Amsterdam.

Plaats en Tijd:
De Knuffel van Amsterdam vindt vanaf 16:00 uur plaats bij de ingang van het Vliegenbos aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord (voorbij het Bredero College), op minder dan 10 minuten loopafstand van de pont van het Centraal Station naar het IJ plein. De groepsknuffel gebeurt om 17:00 uur.

De fototentoonstelling “Jerusalem Hug” is te zien in de Nieuwendamerkerk, Brede Kerkepad 6-8 te Amsterdam en is open vanaf 12:00 uur. Om 15:00 uur geeft Rob Schrama een toelichting op zijn werk.

Meer informatie?
Rob Schrama
Tel. 06-46608660
mail op robschrama.nl 
www.jerusalemhug.org 

.


                 Meer informatie over de Vredeslijst maillijst