[Vredeslijst] uitnodiging voor de 'Berlin sessions on Humanitarian Disarmament'

Krista van Velzen vanVelzen op ikvpaxchristi.nl
Di Dec 10 12:26:11 CET 2013
          Beste Vredeslijsters,

De  afgelopen jaren is er een trend ontstaan in de ontwapeningswereld  waarbij de focus steeds meer is komen te liggen op de bescherming van burgers tegen de humanitaire schade van wapens en wapensystemen. Deze humanitaire rechtvaardiging is erg succesvol geweest en heeft geleid tot de inwerkingstelling van het verbod op landmijnen, het verbod op clustermunitie en recentelijk het Wapenhandelsverdrag.  De  samenwerking tussen mensen uit het 'humanitaire veld' en pleitbezorgers voor ontwapening  heeft levens gered. 
In de afgelopen twee jaar  zijn campagnevoerders uit de ontwapenings-, wapenbeheersings- en  humanitaire beweging,  tijdens de Algemene Vergadering van de Eerste Commissie van de  VN, samengekomen om  hun successen en de voor hen meest succesvolle aanpak  te delen , te spreken over welke lessen zij geleerd hebben etc.  etc. .
Om verder te bouwen aan deze samenwerking en ook in Europa het humanitaire ontwapening perspectief verder te versterken, organiseren  verschillende Europese partners van de Internationale Campagne voor de Afschaffing van Kernwapens (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons -  ICAN )  de 'Berlin Sessions on Humanitarian Disarmament'. Deze conferentie vindt plaats in het Umspannwerk in de bruisende wijk Kreuzberg op 23 en24 januari 2014.
 
Het programma voor de conferentie omvat een mix van korte interviews en debatten,  expert panels  interactieve parallelsessies en workshops.  Deze zullen onder meer gaan over thema's als  het gebrek aan onderscheidende werking van specifieke wapensystemen , evidence-based benaderingen , successen uit het verleden en nieuwe uitdagingen .
 
Als mede organisator  wil ik je persoonlijk uitnodigingen om naar Berlijn te komen.  We zijn nu bezig om alle informatie op onze website ( http://berlinsessions.eu/) te zetten. 
 
    Noteer de datum, 23 en 24 januari alvast! Ik hoop dat je er bij kan zijn! 
 
 
 Met vriendelijke groet,
 
      Krista van Velzen


Meer informatie over de Vredeslijst maillijst