Petitie: Verbreek samenwerking met Israëlische universiteiten en hogescholen

vredesnieuws op vredesmedia.nl vredesnieuws op vredesmedia.nl
Do Feb 18 00:43:51 CET 2016


In een petitie roepen studenten en medewerkers van instellingen voor hoger onderwijs op tot een academische boycot van Israël. De petitie zal worden overhandigd aan de colleges van bestuur van alle instellingen voor hoger onderwijs in Nederland.

In hun petitie benadrukken de initiatiefnemers de betrokkenheid van de Israëlische academische wereld bij de systematische schending van de (mensen)rechten van het Palestijnse volk. Zij stellen dat de Nederlandse instellingen voor hoger onderwijs, door hun 'nauwe, uitgebreide en bevoorrechte banden' met Israëlische collega-instellingen, die betrokkenheid in stand helpen houden. Zij roepen de Nederlandse instellingen op alle banden met Israëlische collega-instellingen te verbreken, en 'zich aan te sluiten bij de beweging die strijdt voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid voor het Palestijnse volk'.
 
De petitie is in haar geheel te lezen - en te ondertekenen - op: https://secure.avaaz.org/nl/petition/De_Colleges_van_Besturen_van_alle_hogeronderwijsinstellingen_Verbreek_alle_samenwerkingsverbanden_met_Israelische_univer/?kbPNYhb (https://secure.avaaz.org/nl/petition/De_Colleges_van_Besturen_van_alle_hogeronderwijsinstellingen_Verbreek_alle_samenwerkingsverbanden_met_Israelische_univer/?kbPNYhb)
 

Dit bericht wordt verspreid via het VredesNieuws-systeem.




Meer informatie over de Midden-Oosten maillijst