the Peace Shop
Vredesburo Eindhoven

kijkdag
 
 
 Op zaterdag 25 September hield het Vredsburo, moederorganisatie van de Buitenpost, een kijkdag onder de noemer 'kijk eens over je eigen grenzen heen'. Een viertal projecten die gericht zijn op het buitenland, werden uitgelicht.
Naast de Buitenpost was de Werkgroep de Balkan aanwezig. Een organisatie die hulpgoedeen stuurt naar voormalig Joegoslavie. Verder was er informatie aanwezig over de Filipijnen, Tibet en Koerdistan.
Een leuke dag met iets te weinig bezoekers. Dilemma is natuurlijk hoe de vredesbeweging meer mensen kan intereseren zonder zich in te laten met geldverslindend spectakel. De slogan 'think globaly act localy' wordt een beetje ondermijnd door het feit dat je via de computer en de televisie de hele wereld in je woonkamer thuisbezorgd krijgt. Het was een enorme concurrent voor deze kijkdag.
Desondanks is het een goed idee van deze kijkdag een traditie te maken waarbij de balans tussen informatie en spectakel op oprechte wijze gezocht kan worden. In de hoop dat de televisiewereldburgers zich ook gaan intereseren voor hun medeburgers.