Sarajevo - Sarajevo Winter Festival 1999
Voor de 15de keer, op de dag waarop voorheen ooit de Olympische Spelen begonnen, is het Sarajevo Winter festival van start gegaan. Het thema dit jaar is ' The world in between'. Het begon op 8 februari en in de daaropvolgende 40 dagen zullen vele enimente en minder eminente artiesten uit de hele wereld op het festival verschijnen. Concerten, exposities, dichters en dergelijke zijn de basis voor het programma dat in en rond Sarajevo zal plaats vinden. Hoe goed of slecht het is zullen wij aan de toeschouwers overlaten. Ik zal niets zeggen.
In plaats van standaard posters heeft de organisatie 'heel slim' besloten om symbolen te gebruiken die boven de belangrijkste straat (Tito straat, uiteraard) zullen hangen. Het ziet er uit als luiers die met grote knijpers aan de dragen boven de straat zijn bevestigd.
Maar goed, dit is nog altijd Sarajevo. Slechts een paar dagen nadat deze doeken waren opgehangen begon het te regenen en te sneeuwen, ondersteund door een groezelige wind en er waren nog maar een paar luiers die op hun plaats hingen, als schone was aan een lijn in een bergdorpje. Het bewijst alleen maar weer dat het weer weinig snapt van kunst.
Maar, ik geloof dat dit ook een deel van de wereld is waarover het festival pleegt te spreken.

Een programma geinitieerd door de Buitenpost zal op dinsdag 9 maart te zien zijn op het Winter festival. Ivan Kirchuk, zanger van Troitsa zal twee weken in Bosnie spelen. Hij zal spelen voor kinderen in scholen en klinieken, overal in Bosnie Hercegovina. In de avonden speelt hij in enkele caffees.
Dinsdag 9 maart dus in het jeugd theater op Sarajevo Zima festival alwaar hij Sarajevo internationaal kan ontmoeten.