[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999

Tilburg, 10 mei 1999

PERSBERICHT

GroenLinks Tilburg organiseert woensdag 19 mei in samenwerking met het Comité Tilburg helpt de Kosovaren een informatie-avond over de achtergronden van het conflict op de Balkan met als titel:

“Wat U altijd al had willen weten over de Balkan maar nooit durfde te vragen!”

Datum: Woensdag 19 mei, 19.45 - 22.45 uur
Plaats: Buurtcentrum ‘De Nieuwe Stede’, Capucijnenstraat 156 (hoek Diepenstraat)

De avond heeft een informatief karakter waarbij een algemene inleiding in de Balkan en de achtergronden van de talloze oorlogen centraal zullen staan. Vier deskundige inleiders zullen vanuit hun vakgebied of werkveld een helder beeld geven op de voorgeschiedenis van het voortslepende conflict op de Balkan en de mogelijke perspectieven voor de toekomst. Aan de orde komen:

Waarom heeft ieder volk de historische en godsdienstige waarheid in pacht? Waarom heeft dit zulke bloedige gevolgen? Ziet U ook door de bomen het Balkan-bos niet meer? Hangen de oorlogen en zuiveringen in Zuid-Oost Europa voor U ook als een onontwarbare kluwen van oorzaak en gevolg aan elkaar? Dan is deze avond wellicht dé gelegenheid de zaken eens helder op een rijtje te krijgen. Niet de zoveelste discussie over de oorlog in Kosovo maar goede informatie waarmee U zich wapent voor Uw volgende debat of verjaardagsfeest.

De avond staat onder leiding van Roel van Gurp, Wethouder van Tilburg.


Voor inhoudelijke informatie en de programmering kunt u contact opnemen met Edwin Mermans, Tel.: 013-5445055/4662043, e-mail: mermans@kub.nl


menu | dDH