[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
Muzikantenactie "Save The People Of Kosova"

Persbericht 5 april 1999.
Save The People Of Kosova

Save the people of Kosova is een organisatie die zich bezig houdt met het organiseren van benefietconcerten voor de gevluchte en gedeporteerde mensen uit Kosova. Ook werken we aan het uitbrengen van een compilatie CD waarvan de opbrengst naar de vluchtelingen gaat! Verder vragen we organisaties (voetbalclubs,bedrijven,particulieren) om kleding en speelgoed te geven aan de vluchtelingen. We vermelden alle giften op onze Website,in onze mailing en in persberichten.
We zijn geen politieke organisatie, maar willen d.m.v. humanitaire hulptransporten naar de Balkan, een bijdrage leveren om het leed voor de gedeporteerde- en gevluchte Kosovaren te verzachten. Dit willen we financieren d.m.v. de eerder genoemde benefietconcerten. We roepen bands,Dj`s,clubs,de pers en andere organisaties op om dit iniatief te ondersteunen.

De aktuele situatie in Kosovo is inmiddels bij iedereen wel bekend. Er wordt weer oorlog in Europa gevoerdt, een verschrikkelijke gedachte aan het eind van de twintigste eeuw.
En weer zijn het burgers die het grootste slachtoffer zijn. Vooral de vluchtelingen uit Kosovo, die door etnische zuiveringen/deportatie in paniek naar Macedonie en Albanie vluchten. Zij worden keihard door de oorlog getroffen, ze moesten al hun bezittingen achter laten en vluchten in een meer als onzekere toekomst......

Op 22 Maart besloten wij om het project "Save The People Of Kosova" op te zetten. Wij zijn een paar mensen uit de muziekindustrie, Blind Music Entertainment (Ratingen,Duitsland) en Dune Agency (MONK-management,Cross The Border- en Dunefestivals). Via het internet,E-Mailcampagnes en de "traditionele" pers worden mensen opgeroepen om op onze benefietconcerten te spelen en om zelf benefietconcerten te organiseren . Wij bouwen aan een ketting van benefietconcerten in Europa en de USA die o.a. via het WEB (http://members.tripod.com/~savepeopleofkosova/ ) gecoordineert en gepromoot worden. Het eerste concert uit deze reeks is op 9 april in Ratingen in Duitsland gehouden en er zijn nog enkele tientallen andere concerten in de komende weken met bands,dj`s en zalen in Nederland, Italie, Oostenrijk, Groot Brittanie en de USA. En de lijst groeit iedere dag. We vragen iedereen om dit project te ondersteunen d.m.v. het organiseren van concerten en het verspreiden van dit persbericht.

Met vriendelijke groeten
René Schuijlenburg (save-people-of-kosova@gmx.net)

Kontakt in Nederland :
MONK-Managment
Arjen Van Schieveen
Spijkerstraat 225 (3)
6828 DD Arnhem
Tel + Fax 026/4458524
E-Mail : save-people-of-kosova@gmx.net Website : http://members.tripod.com/~savepeopleofkosova/
SIGN OUR GUESTBOOK IT WILL BE PRINTED OUT AND SPREAD IN THE REFUGEECAMPS


menu | dDH