[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
Vluchtelingen database

18 april 1999.

Vorige week zaterdag had ik genoeg ellende gezien over het vluchtelingen probleem in Kosovo, maar wat doe je eraan.
Gezien ik Internetprogrammeur ben en juist de informatie een groot probleem is, heb ik gedacht een database te bouwen waarin elke vluchteling zich kan laten opnemen.
Deze gegevens zijn vanaf dat moment overal op de wereld opvraagbaar. Na het invullen van de gegevens wordt deze direct toegevoegd aan de databank en op hetzelfde moment verschijnt op het beeldscherm een lijst met mensen met dezelfde naam en oorspronkelijke woonplaats.

Online kunnen mensen nagaan of er informatie is over familieleden. De site is nu nog online als http://194.171.3.136 , maar dit is alleen omdat ik wacht op het vrijgeven van de volgende domainnamen waaronder de site operationeel wordt: http://www.refugeehelp.net en http://www.refugeehelp.com . Ik verwacht dat dit in de loop van deze week.

Het is van het grootste belang dat de database gevuld wordt. Dit kan op verschiillende manieren: online en terplaatse, op papier namen, etc. verzamelen en later op de pc invoeren, proberen bestaande gegevens in te voeren van andere organisaties bv Artsen zonder Grenzen,etc. Als iemand een tip heeftom gegevens te combineren. Ook kan de database worden uitgebreid met een paswoord op speciaal verzoek.

Dit is een volledig onafhankelijke, natuurlijk nonprofit service.

Met vriendelijke groet,
Willem de Zeeuw
zodiac.waalre@zodiac.to


menu | dDH