[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
Oproep: Demonstratie bij vliegbasis Gilze Rijen

VRIJDAG 21 MEI - 12.00u verzamelen NS-station (Gilze rijen)

We willen oproepen voor een vredesdemonstratie TEGEN HET NAVO-GEWELD EN DE INZET VAN APACHE-HELIKOPTERS in Kosovo.

Deze demonstratie zal samenlopen met de anti-nukleaire voettocht van Den Haag naar Brussel. Om tijdens deze voettocht ook nog aandacht te kunnen geven aan het (nukleaire) oorlogsgeweld in Servie en Kosovo, wordt deze uitstap naar Gilze Rijen gemaakt. Op deze vliegbasis zijn namelijk Apache-helikopters gestationeerd, waarin verarmd uranium zit verwerkt en welke uitermate geschikt zijn voor het afvuren van uraniumgranaten. Aangezien drie Apaches vanuit deze basis naar de Balkan zijn gevlogen, leek ons dit een belangrijke aanleiding om bij deze basis aktie te voeren. Hiermee kunnen we een direkte link leggen met het nukleaire gevaar van uraniumbommen tijdens de NAVO-aanvallen. De NAVO heeft overigens al toegegeven uraniumbommen te hebben ingezet, maar zegt dat deze niet gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Dit is volkomen lariekoek van de NAVO, want er bestaan inmiddels al genoeg rapporten over het gevaar van deze munitie. Met name over Golf-veteranen is bekend dat een groot aantal van hen is ziek geworden door besmetting met uranium.

We willen benadrukken dat deze oorlog zeker geen 'schone' oorlog is, zoals de NAVO het noemt. Zeker bij het gebruik van uraniummunitie niet! Ook willen we duidelijk maken dat we tegen elk militair geweld zijn, dus ook dat van Milosovic! Het wordt dus zeker GEEN pro-Servie demo, maar een anti-oorlogs demo cq vredesdemo. Onze eisen zijn:

KOM OOK NAAR DE DEMONSTRATIE!!!!!!!!

Om 12.00u verzamelen we bij NS-station GILZE RIJEN, om vanuit daar te gaan lopen naar de hoofdpoort van de vliegbasis.

VERVOER VANAF VOETTOCHT: (de voettocht is op vrijdagochtend in Zevenbergen en loopt die dag naar Breda)

We proberen vervoer te regelen vanuit Zevenbergen naar Gilze Rijen, vanuit daar kunnen mensen na de demo weer in Breda aansluiten bij de voettocht.

STOP DE URANIUMBOMMEN
STOP HET MILITAIR GEWELD VAN ZOWEL SERVIE ALS DE NAVO

****************** BOMMEN BRENGEN GEEN VREDE !! ***********************

Onkruit Vergaat Niet en een vredesleger bestaat niet!

Ontwapen voor een vreedzame wereld

Onkruit Vergaat Niet!
postbus 85069
3508 AB Utrecht
onkruid@hotmail.com
Tel: 030-2382218. Op 21 mei: 06-20240317


menu | dDH