[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
Vuurmondpeloton vertrekt naar MacedoniŽ

20 apr 1999 16:33

Ministerie van Defensie

DV/PM12/99 Den Haag, 20 april 1999

Staatssecretaris van Defensie H.A.L. van Hoof zal morgenvroeg om 08.00 uur aanwezig zijn bij het vertrek van de 120 militairen van het vuurmondpeloton van de Koninklijke Landmacht naar MacedoniŽ. De militairen van het vuurmondpeloton gaan met vijf 155mm gemechaniseerde houwitsers van het type M-109 de in Macedoni. gelegerde Duitse brigade versterken. De staatssecretaris zal de militairen voor het vertrek kort toespreken.

Het peloton vertrekt vanaf de vliegbasis Eindhoven naar Thessaloniki in Griekenland. Daar zal de eenheid haar eerder per schip vervoerde materieel ophalen, waarna de reis naar MacedoniŽ over de weg wordt vervolgd.

De tachtig genie-militairen van de landmacht, die vier maanden in Macedoni. hebben gewerkt aan het bouwen van onderkomens voor zowel militairen als vluchtelingen, keren s middags per vliegtuig terug in Eindhoven.


Noot voor de redactie:
Media die het vertrek van het vuurmondpeloton willen bijwonen, wordt verzocht zich om uiterlijk 07.45 uur te melden bij de wacht van de Vliegbasis Eindhoven. Daar wordt men doorverwezen naar de Passagiersterminal. Mediavertegenwoordigers die Ôs middags de aankomst van de militairen van de genie willen bijwonen, worden verzocht zich morgen voor 13.00 uur aan te melden bij legervoorlichting, tel. 070-3188363.


menu | dDH