[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
10e wake in Amsterdam

7 april 1999

Vandaag zal het de tiende keer dat een internationale groep bijeenkomt op de Dam in Amsterdam voor een vredeswake tegen het geweld in Kosovo en de bombardementen van de NAVO.

Vanaf 29 maart staan we elke dag van 19.00-20.00 u.met spandoeken en kaarsen te waken. Als uitgangspunt wordt het WRI-statement genomen, voor internet-users te vinden op http://www.gn.apc.org/warresisters. Dit ook om precies te laten weten waar we staan...

Bij deze wakes staan we stil bij al het geweld, wat over ons heen vloeit, de hulpverlening die pas nu een beetje op gang lijkt te komen, de Nato die zinloos door blijft bombarderen, Nederland die er gewoon aan meedoet, etc, etc. Tevens discussieren we over alternatieven, waaronder het (zeker nu) blijven ondersteunen van vredesgroepen in Balkan en speciaal Servie, die werk van jaren verloren zien gaan.

We roepen zoveel mogelijk mensen op om zich aan te sluiten en mee te waken! Mocht elke dag te veel zijn, dan is alleen donderdagavond, koopavond een goed alternatief. Ook van 19.00-20.00 u!

De DAM-groep
E-mail: vianl@xs4all.nl


menu | dDH