[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1999
1 mei manifestatie tegen de oorlog in Leiden

Zaterdag 1 mei 15.00 Hooglandse Kerkgracht (bij brug over Oude Rijn) Leiden

Arabische muziek door Ali Achkuder (luit)

sprekers: Herman de Tollenaere (historicus, over de oorlog en Een Mei), Marco (Eurodusnie), Marc (Oorlog is geen oplossing, Enschede; over alternatieven voor oorlog), Jan Beentjes (over de media)

STOP de NAVO-bommen, STOP Albanees en Servisch nationalisme, STOP de Balkanoorlog!

na afloop: protesttocht naar Verzetsmonument bij Molen de Valk. Boodschap van Canadees vredesaktivist. Samen een minuut stilte voor alle slachtoffers van de Balkanoorlog. Neem bloemen mee

organisatie: Anti Oorlogscomitť Leiden postbus 2228, 2301 CE Leiden. Telefoon 071-5173019/5225180

Een Mei. Al meer dan honderd jaar staat dan centraal: internationale solidariteit voor sociale rechten en vrede. De Balkanoorlog schendt alles waar progressieve krachten voor staan:

geen werkgelegenheid, huisvesting, openbaar vervoer, onderwijs, milieu en gezondheidszorg; maar bommen op civiele bedrijven, tractoren, mijnwerkers en hun huizen, passagierstreinen, en scholen. Uraniummunitie van Stealth bommenwerpers zal nog lang Albanese, Servische, Turkse, en andere baby's met bloedkanker geboren laten worden. In plaats van internationale solidariteit, bevordert de NAVO uitzichtloze Albanese en Servische nationalistische haat.

Deze oorlog is enorme diefstal van de bevolking, in Nederland, de VS, en andere NAVO-landen; in JoegoslaviŽ en andere Balkanstaten; in AziŽ, Afrika, en Latijns Amerika. Regeerders zullen hen nog meer uitknijpen, om het zinloze oorlogsgeweld, en de superwinsten van bewapeningsfirma's, te financieren.

Verzet je tegen deze oorlog. Wees geen kritiekloos TV consument. Zoek onafhankelijke bronnen op. Praat er over met collega's, familie, vrienden, politici! Geen chauvinisme en oorlogshysterie in Nederland!

Laat je stem horen! Kom zaterdag 1 mei naar de anti-oorlogsmanifestatie!


menu | dDH