[Menu] [dDH]

Kosova en Nederland 1998
Wake 31 oktober 1998

Stop het geweld in Kosova
Help de vluchtelingen

In de stromende regen namen zo'n 30 mensen deel aan de wake, waarvan ongeveer de helft Albanezen uit Kosova.
Het weer leende zich duidelijk niet voor een praatje en andere activiteiten op straat, dus bleef er niet veel anders over dan het uitdelen van de oproep.

Doel van de wake was vooral om de belangen van de vluchtelingen onder de aandacht te brengen. De media stonden weken lang bol van dreigende NAVO-bombardementen op Servië en het steekspel daar omheen. De mensen waar het om gaat, honderduizenden vluchtelingen, waarvan velen zonder voedsel en onderdak, zijn volledig uit het gezicht verdwenen. Een humanitaire ramp dreigt.

De tekst van de oproep van de Kosova Werkgroep Den Haag:

Het geweld in Kosova heeft inmiddels honderdduizenden Albanezen van huis en haard verdreven. Deze mensen zijn vaak onbereikbaar voor hulporganisaties en velen slapen in de open lucht. Komende winter dreigt zich een regelrechte ramp te voltrekken: Men schat dat tienduizenden Albanezen in Kosova de winter niet zullen overleven.

Daarom organiseert de Kosova Werkgroep Den Haag zaterdag 31 oktober van 13:00 tot 17:00 uur een wake op 't Plein in Den Haag, naast de 2e kamer en het Ministerie van Defensie.

Wij vragen van de Nederlandse regering en de internationale gemeenschap:

folderen bij de kraam
Folderen in de stromende regen (foto: Boyd Noorda)

De deelnemende organisaties waren: Haags Vredesplatform (HVP), Haags Interkerkelijk Vredeswerk (HIVW), Socia Media, Politiek Comité Stari Most, Coördinatie Raad van Albanezen in Nederland (CRAN), GroenLinks afd. Den Haag en de FNV.

Meer info: tel. 070-3462432 of 070-3654124
E-mail: Boyd Noorda


menu | dDH