menu
spacer
 
| de duurzaamsite / nieuws 2006 |
 
 
 
Camping Thyencamp krijgt goud met klimaatbeheersing
 
Persbericht van Camping Thyencamp
 
Laaghalerveen, 17 november 2006 - Camping Thyencamp heeft de Gouden Milieubarometer gekregen. Dit keurmerk wordt geschonken aan campings die goed werk maken van milieu en energie. De camping is sinds 2005 ECEAT gecertificeerd en had al een zilveren Milieubarometer, maar mede door haar inspanningen om energie te besparen is de Gouden stand bereikt.
 
De camping is met name actief op het terugbrengen van CO2, één van de belangrijkste oorzaken van de klimaatverandering. "We merken die klimaatverandering zelf ook. Eerst hebben we te maken met enorme weersveranderingen in de zomer. Hittegolven en extreme droogte, gevolgd door regen en matige temperaturen. Daarna weer een herfst die meer op zomer lijkt dan de maand augustus. De film van Al Gore : Een Ongemakkelijke Waarheid (An inconvenient Truth) doet veel stof opwaaien en heeft heel wat mensen wakker geschud. Er wordt dus veel over gesproken maar wij doen er ook echt wat aan." Aldus Paul Tienkamp, eigenaar van de camping.
 
De Gouden Milieubarometer en het ECEAT certificaat zijn een indicatie dat Camping Thyencamp hard op weg is een CO2 neutraal producerend bedrijf te worden. Paul Tienkamp legt uit hoe hij dat doet:
"Allereerst door veel energie te besparen. Natuurlijk worden alleen spaarlampen gebruikt. Daarnaast zorgen zonnecollectoren voor de warmwatervoorziening van de douches. Opvangen van regenwater zorgt voor 4000 liter water om de 5 wc's door te spoelen. Dan nog wat zonnecellen om elektriciteit op te wekken, de huishoudelijke apparaten (vriezer voor de verkoop van ecologisch ijs en lamsvlees en wasmachine en droger) zo energiezuinig mogelijk en échte groene stroom en gas van Greenchoice maken het plaatje compleet."
 
Hoewel Nederland in twee jaar tijd van de 15e naar de 29e plaats is gezakt op de internationale index voor klimaatprestaties, bewijzen bedrijven als Thyencamp dat er wel degelijk mogelijkheden zijn om Klimaatvriendelijke bedrijfsvoering toe te passen.
 


 
Noot voor de pers
 
Voor meer informatie: Paul of Marjo Tienkamp.
Uiteraard bent u van harte welkom om zelf op de camping te komen kijken.
 
Camping en Galerie Thyencamp
Laaghalerveen 23
9414VH Hooghalen
www.thyencamp.nl
Tel.: +31593592330
gsm: 06-20540796

 
 
terug/back | de duurzaamsite / nieuws 2006 |