menu
spacer
 
| de duurzaamsite / nieuws 2006 |
 
 
 
Aanval op CDA om standpunt kernenergie geopend
 
Persbericht van Platform Tegen Kernenergie
 
Amsterdan, 29 september 2006 - Uit onvrede met de verwoede pogingen van staatssecretaris Van Geel om de bouw van kerncentrales in Nederland mogelijk te maken heeft het Landelijk Platform Tegen Kernenergie besloten een verkiezingsaffiche te maken dat oproept niet op het CDA te stemmen.
 
De anti-kernenergie organisatie roept via haar website www.stopkernenergie.nl op affiches met de tekst “Een Borssele is er al een te veel. Stem tegen het CDA!” te bestellen en op de verkiezingsborden over de CDA-posters te plakken. Het affiche staat vanaf nu ook op de site.
 
Staatssecretaris Van Geel heeft zijn 'randvoorwaarden voor nieuwe kerncentrales' gepresenteerd waarin criteria voor nieuw te bouwen kernenergievermogen. “Van Geel ontpopt zich steeds meer als een kritiekloos promoter van kernenergie”, aldus een woordvoerder van het LPTK.
 
"We hopen dat kernenergie een belangrijk onderwerp wordt in de verkiezingscampagne en dat CDA-kiezers die ‘de schepping nog heel willen houden’ zich nog drie keer bedenken".
 
“Kernenergie draagt wel bij aan het broeikaseffect, produceert levensgevaarlijk giftig afval, werkt de productie en verspreiding van kernwapens in de hand en is gevaarlijk”. Het is een regelrecht schandaal dat we in Nederland opnieuw praten over nieuwe kerncentrales.
 


 
Noot voor de redactie:
Het affiche “Een Borssele is er al een te veel. Stem tegen het CDA!” is via de website www.stopkernenergie.nl te zien en te downloaden.
 
Het LPTK is bereikbaar via:
Email: akbstrategie@hetnet.nl
Of: p/a Ketelhuisplein 41, 1054 RD Amsterdam
 
 
terug/back | de duurzaamsite / nieuws 2006 |