[Menu] [dDH]

Duurzaam Nieuws
Promotie-actie tuinmeubelen met FSC-keurmerk

PERS UITNODIGING

Goede Vrijdag 2 april start landelijke promotie-actie Aanbod tuinmeubelen met FSC-keurmerk vertienvoudigd

Amsterdam, 26 maart 1999. Het aanbod houten tuinmeubelen uit goed beheerde bossen is in een jaar tijd vertienvoudigd. De meubelen zijn herkenbaar aan het internationale FSC-keurmerk. Ongeveer 20% van de houten modellen is dit voorjaar voorzien van het keurmerk. Om de Nederlandse consument te informeren beginnen Milieudefensie, Novib en Wereld Natuur Fonds op Goede Vrijdag 2 april a.s. een landelijke promotie-actie voor FSC. Dat gebeurt bij de Utrechtse vestiging van Tuincentrum Overvecht, exact een jaar nadat actievoerders van Milieudefensie zich daar vastketenden aan meubels van fout tropisch hout. Nu draagt ook bij Tuincentrum Overvecht zo'n 20% van de tuinmeubelcollectie het FSC-keurmerk. Drie meter hoge sprekende FSC- bomen en als apen verklede actievoerders informeren de klanten dat zij meewerken aan het behoud van de bossen op aarde door te kiezen voor FSC. Pasen is het traditionele moment om tuinmeubelen te kopen.

Datum: (Goede) Vrijdag 2 april 1999
Locatie: Tuincentrum Overvecht, Gageldijk 3 te Utrecht
Tijd: Van 12.00 tot 17.00 uur

Slagzinwedstrijd 'Met FSC zit je goed'

De komende maanden wijzen lokale groepen van Milieudefensie klanten van tuincentra en bouwmarkten op het FSC-keurmerk. Een informatiestand reist door het hele land. Door de slagzin af te maken op de speciale actiekaart, maken de klanten kans om gratis tuinmeubelen te winnen. Voor de leukste inzendingen staan zeven sets klaar, ter beschikking gesteld door bedrijven die FSC-tuinmeubelen verkopen. De actiekaarten kunnen aangevraagd worden bij de Milieudefensie Servicelijn: 020 6262620. De actie loopt tot 1 september 1999.

Tuinmeubelen met FSC-keurmerk zijn o.a. verkrijgbaar bij de winkels van Intratuin, Europatuin, Tuincentrum Overvecht, Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Doeland, BigBoss, Blokker, Marktkauf, Kwantum, Leen Bakker, Makro en Holland Tuinmeubelgroep. Ook andere houtproducten met FSC-keurmerk (zoals zaaghout, deuren, plinten, dorpels etc.) zijn reeds te koop. Het keurmerk van de Forest Stewardship Council (FSC) is het enige internationale keurmerk voor hout uit gegarandeerd goed beheerde bossen. Wereldwijd is inmiddels meer dan 15 miljoen hectare bos gecertificeerd op basis van de normen van FSC, een gebied vier keer zo groot als Nederland.


Meer informatie:
Milieudefensie, persvoorlichting: 020 550 73 33
Milieudefensie, campagne Bossen, Jan Willem Dol: 020 550 73 71 of 06 53715820 (op Goede Vrijdag)


menu | dDH