[Menu] [dDH]

Duurzaam Nederlands Nieuws
COVATUIN kiest voor FSC

PERSBERICHT

Vanaf 2000 alleen nog tuinmeubelen uit duurzaam beheerd bos

Amsterdam, 26 juni 1998 COVATUIN B.V., de centrale inkoop- en marketingorganisatie van de tuincentra Intratuin (46 vestigingen), EuropaTuin (44) en Tuinspectrum (110), streeft er naar vanaf het jaar 2000 al haar tuinmeubelen aan te bieden met het FSC-keurmerk. Dat staat in een Intentieverklaring Tuinmeubelen, die COVATUIN heeft opgesteld in samenwerking met Milieudefensie. COVATUIN is daarmee de eerste grote keten van tuincentra die kiest voor het internationale FSC-keurmerk voor hout uit goed beheerde bossen. Naar verwachting zal voorjaar 1999 al een belangrijk deel van het aanbod aan tuinmeubelen voorzien zijn van dit keurmerk. Het gaat daarbij om zowel hardhouten als om zachthouten FSC-tuinmeubelen.

Milieudefensie is blij met de keuze van COVATUIN. "Door te kiezen voor FSC biedt COVATUIN haar klanten de zekerheid dat er voor de tuinmeubelen geen bossen verdwijnen", aldus campagneleider Gemma Boetekees van Milieudefensie. "De tijd van fout hout is voorbij. FSC-tuinmeubelen zijn de tuinmeubelen van de toekomst."

'Fout hout zit niet goed..., FSC wel!' Milieudefensie, Novib en het WNF (verenigd in de campagne Hart voor Hout) willen dat de hele tuinbranche fout hout vervangt door hout met het internationale keurmerk van de Forest Stewardship Council. Daarom voert Milieudefensie sinds dit voorjaar de actie 'Fout hout zit niet goed..., FSC wel!'. Consumenten wordt aangeraden geen tuinmeubelen van fout tropisch hout aan te schaffen, maar te vragen naar FSC.

Meer informatie:
Milieudefensie:
  persvoorlichting, Victor van den Belt: 020 6203589
  campagne Hart voor Hout, Jan Willem Dol: 020 6221366
COVATUIN B.V.:
  Freek van der Velde, 0348 439512 of 06 51336272


[Menu] [dDH]